Hlavní obsah

Andrea Bocelli přiletěl i odletěl z letiště Vodochody

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 18. května 2013 krátce před 16. hodinou přistál na letišti Vodochody (VOD) devítimístný proudový business jet Cessna Citation Sovereign hannoverské společnosti Aerowest s německou imatrikulací D-CAWB, na jehož palubě se nacházel světoznámý italský tenorista Andrea Bocelli.

Foto: Martin Tlustý

Nevidomý italský tenor Andrea Bocelli opatrně vystupuje na plochu Letiště Vodochody.

Článek

Již za čtyři hodiny po příletu Bocelli vystoupil v pražské 02 Areně na koncertě s názvem "Sen noci májové". Nevidomý zpěvák jak klasické, tak i populární hudby se tedy opět vrátil do Prahy, a to po osmi sezónách.

Italskou hvězdu první velikosti v Praze doprovázel Český národní symfonický orchestr pod vedením Marcella Roty. Stejný orchestr doprovázel Bocelliho i při jeho posledním pražském koncertu.

Andrea Bocelli v tuzemsku poprvé vystoupil již před deseti lety, a to s fenomenálním úspěchem. Tento si opět znovu zopakoval v sobotu 18. května 2013, kdy mu v pražské 02 Areně doslova nekonečně aplaudovala desítka tisíc velmi nadšených posluchačů.

Čtyřiapadesátiletý Bocelli, který se nedávno vrátil z veleúspěšného turné za "velkou louží", své pražské fanoušky rozhodně nezklamal a navrch hned třikrát přidával.

Reklama

Výběr článků

Načítám