Hlavní obsah

Američan Dani Robinson uctil legendu nesmrtelného Jimiho Hendrixe

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmrtelná hudba Jimiho Hendrixe zněla v sobotu 15. prosince v New Drive Clubu v Holešově. Právě zde totiž vystupoval černý americký zpěvák a kytarista Dani Robinson s kapelou Czech Experience Band, zabývající se hudebním odkazem legendárního Jimiho Hendrixe.

Foto: Robert Rohál

Také v Holešově mělo vystoupení Daniho Robinsona velký úspěch.

Článek

Je to právě Dani Robinson, který hojně vystupuje i v Česku a který ve svém vystoupení skládá poctu - letos k nedožitým sedmdesátinám - fenomenální legendě Jimimu  Hendrixovi.

I když by se dala jeho vystoupení označit jako Jimi Hendrix Revival, jsou něčím mnohem víc. I renomovaní recenzenti uznávají, že "Dani Robinson je nejen díky svému vzhledu, ale především svým kytarovým uměním a energií předurčen, aby i čtyřicet let od úmrtí této kytarové legendy zprostředkoval současným posluchačům atmosféru Hendrixových koncertů z konce šedesátých let minulého století. Zároveň jim přidává trochu svého přístupu k tématu a okořeňuje je do podoby moderního soundu, tak, jak by původní nahrávky možná zněly v podání legendy dnes".

Ani během vystoupení v Holešově nechyběly nesmrtelné "pecky" jako Hey Joe, Foxy Lady, Little Wing a mnoho dalších, které kapela a především Dani předvedl s dokonalou virtuozitou a absolutním nasazením.

Dani Robinson odstartoval svou úspěšnou kariéru v Los Angeles. Ovlivněn produkcí legendární nahrávací společnosti Motown Records, později Erikem Claptonem, Jimmy Pagem či Steviem Wonderem si vybudoval specifický styl. Zásadní vliv měl na Daniho tvorbu největší kytarový mág všech dob Jimi Hendrix, což dokazuje projekt Stone Free Experience – The Ultimate Jimi Hendrix Revue.

Jimi Hendrix (1942 - 1970) byl americký kytarista, zpěvák a skladatel. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejvlivnějších kytaristů v historii rockové hudby. Po počátečním úspěchu v Anglii dosáhl světového věhlasu zejména díky vystoupení na popovém festivalu v Monterey v roce 1967. V roce 1969 byl hlavní hvězdou festivalu Woodstock. O rok později náhle zemřel ve věku pouhých 27 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám