Hlavní obsah

Amatérští cukráři a cukrářky se chystají na sraz číslo čtyři

Novinky, Anna Faltynková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 21. a 22. března se uskuteční již 4. ročník srazu amatérských cukrářek a cukrářů v Prostějově-Vrahovicích.

Foto: Marie Starobová

Porota si odnesla sladkou odměnu.

Článek

Setkání se pravidelně koná v klubovně Sboru dobrovolných hasičů ve Vrahovicích. Předchozí ročník se konal za finanční podpory Statutárního města Prostějova.

V roce 2010 se pořadatelky srazu amatérských cukrářek a cukrářů Anna Faltýnková a Marie Starobová zúčastnily srazu cukrářů na Vsetínsku. Naučily se tam nové postupy ve zdobení dortů a získaly hodně nových informací.

Účast na takovém srazu je finančně i časově náročná, cesta, ubytování atd. Napadlo nás, proč bychom nemohly uspořádat „srazík” u nás, aby se mohly i děvčata z Prostějova a okolí, která ráda pečou, něco nového naučit a přitom nemusely jezdit tak daleko. V okolí Prostějova se nic takového nekonalo.

Oslovily jsme několik děvčat, o kterých jsme věděly, že ráda pečou, zda by, v případě, že bychom sraz uspořádaly, byly ochotné nás něco ze svého umění naučily. Ohlas byl velký. Jelikož je počet účastníků omezený, musely jsme několika zájemcům odřeknout. Atmosféra prvního i dalších srazů byla nádherná a nikomu se nechtělo domů.

Druhý a další srazy si děvčata doslova vynutily. Přijely na ně cukrařinky, jak si říkáme, až Třince, Plzně, Velkých Opatovic, Boskovic. Maminky si na nich odpočinou od běžných starostí, starší přijdou na jiné myšlenky, vymění si zkušenosti, recepty, rady a naučí se vyrábět ozdoby z marcipánu pod vedením Miluše Rolencové, potahovat dorty marcipánem. Vyrábět jedlé krajky nebo péct trubičky a makronky.

Můžete se zúčastnit soutěže o nejhezčí dortík. Soutěžní dortíky bude hodnotit nezávislá porota. Dortíky poputují do Domova seniorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám