Hlavní obsah

Agresor na invalidním vozíku napadl mladého muže, poté zaútočil i na strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako smyslu zbavený, s velkou výbavou bodných zbraní, si počínal v úterý 41letý muž na invalidním vozíku. Nejdříve ohrožoval nožem jiného muže, poté se pustil i do přivolané hlídky. Na strážníka vozíkem najížděl a ohrožoval nožem s 10centimetrovou čepelí. Následně byl zpacifikován.

Foto: MPP
Článek

V úterý 28. dubna okolo půl osmé večer na linku 156 zavolal muž a požádal o příjezd hlídky do Chodovské ulice v Praze. Zde ho měl nožem ohrožovat muž na invalidním vozíku.

Toho přistihl, jak se snaží vniknout do zaparkovaného vozidla a upozornil ho, aby s tím hned přestal. Invalida ale vytáhl svazek klíčů, na kterých měl připevněný nůž a zaútočil na něj.

Byl velmi agresivní

„Jakmile zjistil, že jede na místo hlídka městské policie, z místa se vzdálil. Napadený strážníkům ukázal směr, kterým se vydal. Když hlídka muže našla, vyzvala ho, aby zastavil. V ten moment agresor změnil směr a prudce se rozjel na strážníka. Výzvu, aby toho zanechal, zcela ignoroval a naopak přitvrdil. Vytáhl z kapsy nůž s délkou čepele kolem 10 cm a razantně se rozmáchl. Nůž nasměřoval přímo do horní oblasti stehen, slabin a břicha. V dalším útoku mu zabránilo použití donucovacích prostředků,” informovala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha.

Agresivní byl muž i při čekání na příjezd hlídky Policie ČR. Snažil se pohyby nohou strážníky zasáhnout. Na místo byla také přivolaná záchranná služba kvůli drobným zraněním útočníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám