Hlavní obsah

Agresívní muž napadl psa a pak i jeho majitele

Novinky, Vratislav Konečný

Při strkanici zastihla v úterý večer hlídka strážníků dva muže v Rybalkově ulici v Praze. K tomu jim asistoval vrčící pes. Hlídku zavolali kolemjdoucí, kteří viděli, jak se muži perou.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Strážníci soupeře vyzvali k zanechání svého jednání. Ti výzvy uposlechli. Následně strážníci chtěli po obou mužích vysvětlení jejich počínání a také doklady.

Napadený vypověděl, že byl na procházce se psem a šel si také do obchodu koupit cigarety. Psa zanechal uvázaného před obchodem. V prodejně si však povšiml, že jeho psa provokuje nějaký muž.

„Proto vyšel před prodejnu a požádal muže, aby si jeho psa nevšímal. Muž jej ale fyzicky napadl. Proto se začal bránit. Muž, který celý incident vyprovokoval, však s výpovědí majitele psa nesouhlasil a pokusil se ho opětovně fyzicky napadnout. V tom mu zabránili strážníci, kteří byli nuceni proti útočníkovi použít hmaty a chvaty sebeobrany a následně přiložit i pouta,” sdělila mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla celá věc na místě předána Policii ČR k dalšímu opatření.      

Reklama

Výběr článků

Načítám