Hlavní obsah

Adventní trhy se otevřely neziskovým organizacím

Novinky, Ondřej Trojek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci letošních adventních trhů, které se pořádají na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II., se mají možnost prezentovat se svými výrobky a programovými nabídkami různé spolky a neziskové organizace z Českých Budějovic.

Foto: Ondřej Trojek
Článek

Návštěvníci letošních adventních trhů v Českých Budějovicích mohou vedle mnoha stánků s vánočním punčem, občerstvením a dalším vánočním zbožím, obdivovat i stánky několika neziskových organizací. Stánky neziskovým organizacím bezplatně pronajal odbor kultury a památkové péče Magistrátu města České Budějovice. Neziskové organizace seznamují návštěvníky adventních trhů se svým posláním a doplňují jej prodejem různých výrobků z vlastních dílen.

Jednou z organizací, které využily této nabídky prezentace, je i Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže České Budějovice (dále jen Salesiánské středisko), které se dlouhodobě v Českých Budějovicích ve Čtyřech Dvorech věnuje výchově a vzdělávání dětí a mládeže. Mezi uživatele a klienty často spadají děti a mládež z českobudějovických sídlišť, z romských nebo sociálně slabých rodin.

„Programová nabídka Salesiánského střediska je díky dvacetileté zkušenosti velmi pestrá od zájmových kroužků, přes volnočasové aktivity, nízkoprahové zařízení až po letní a příměstské tábory, takže každý si může najit to své, co mu sedne,“ řekl Ondřej Trojek, PR pracovník Salesiánského střediska. „Díky mnoha kvalifikovaným zaměstnancům a dobrovolníkům se může v rámci různých programů prolínat  jak sociální tak i pedagogická práce," dodal.

Pokud zavítáte ke stánku Salesiánského střediska mládeže, můžete obdivovat různorodou řemeslnou práci. Kromě šperků, perníčků a přáníček zde můžete zakoupit i originální ručně vyrobenou keramiku. „Všechny výrobky, které zde zakoupíte, vyráběly děti, dobrovolníci nebo zaměstnanci Střediska, proto je každý výrobek originál,“ informovala Eva Opatrná, Fundraiser Salesiánského střediska.

„Zakoupením jakéhokoliv výrobku z tohoto Salesiánského stánečku kupující podpoří veřejnou sbírku vyhlášenou za účelem pořízení nového mikrobusu na zajištění akcí pro děti a mládež,“ dodala Eva Opatrná.

Pokud chcete podpořit Salesiánské středisko mládeže zakoupením jakéhokoliv výrobku a tak udělat radost sobě i dětem, můžete tak učinit až do neděle 16. prosince. Stánek naleznete na náměstí hned vedle hlavního podia.

Více o činnosti Salesiánského střediska naleznete na  www.sasmcb.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám