Hlavní obsah

Advent ve Zlínském kraji obohatí ZUŠ Morava celou řadu koncertů

Novinky, Ivo Thurner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní umělecká škola Morava se sídlem ve Zlíně připravila pro předvánoční dobu celou řadu koncertů. Po celém Zlínském kraji vystoupí většina školních souborů i orchestr spřátelené družební školy Základní umělecké školy Rajec ze Slovenska.

Foto: Ivo Thurner

Fotografie z vystoupení žáků ZUŠ Morava Zlín

Článek

Základní umělecká škola Morava se sídlem ve Zlíně, se velmi aktivně podílí na pořádání adventních koncertů. Vedle koncertů ve Štípě a ve Zlíně na Jižních Svazích, plní svůj dlouhodobý program podpory obnovy kulturních tradic celého Zlínského kraje. Jsou to koncerty ve vzdálenějších obcích, kde má své pobočky.

Ve spolupráci s místními farnostmi proběhly, nebo proběhnou koncerty v těchto kostelech: kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů ve zlínské části Jižní Svahy, kostel Narození sv. Jana Křtitele v Bílovicích, kostel sv. Mikuláše ve Fryštáku, evangelický kostel v Liptále, kostel sv. Václava v Brumově Bylnici, evangelický kostel v Hošťálkové, kostel Narození Panny Marie ve Štípě, kostel sv. Václava ve Velké Ořechově, kostel sv. Josefa v Lukově, evangelický kostel v Kateřinicích.

Přímou účast na pomoci při přípravách a realizaci všech vystoupení poskytují také zastupitelé, starostové obcí a zejména zástupci farních úřadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám