Hlavní obsah

45. výročí okupace si připomene Bílovec Ruskou squadrou

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Co nevidět uplyne 45 let od doby, co v srpnu roku 1968 vtrhla ruská vojska do tehdejšího Československa a rázně udělala přítrž náznakům demokracie. V Bílovci budou vzpomínat tento pátek 9. srpna od 20 hodin večer v místní restauraci Na Špici. Chystá se tam recesistická akce s názvem Ruská squadra.

Foto: Martina Chlebíková

45. výročí okupace si připomene Bílovec Ruskou Squadrou

Článek

Slovo „příkoří“ není přesně tím, které by jednoznačně vystihovalo ony manévry ruských vojsk na našem území v létě 1968. Jsou daleko horší výrazy, které pamětníkům utkvěly v hlavě a dodnes se jich mnozí nedokážou zbavit.

„Našim záměrem ale rozhodně není někoho popudit nebo přímo naštvat. Naopak! My jsme si prostě řekli, že na to půjdeme zvesela a budeme oslavovat to, že sen našich předků o svobodě a demokracii se i přesto, co se tehdy stalo, nakonec naplnil,“ vysvětlila marketingová manažerka podniku Martina Chlebíková.

Program Ruská squadra, který se v Bílovci Na Špici chystá, bude protkán především dobovou muzikou, jak československými, tak i zahraničními hity. Aby ale nikdo nezůstal stranou, hrát se bude i soudobá muzika, která bude mít za úkol příchozí nabudit do správného varu, jako v ruském samovaru.

Vodka a bifteky

Kaťuša, Kalinka a další hity, které v pátek večer zazní, jistě nenechají hlasivky některých v klidu a jistě se přidají nebo si možná jen tak zanotují. A kdyby někomu vysychalo v hrdle, žádný problém, pít se bude stylově, jak jinak, vodka, v rozumných mírách, jak co do množství, tak co do ceny. K jídlu se zase budou podávat výborné ruské bifteky.

„Program je zkrátka koncipován jako hudebně zábavný program s akcentem na výročí, které je jedním z nejzásadnějších v českých dějinách. Pokud někdo dorazí stylově oblečen, bude to jen dobře. Já tu odvahu jistě seberu a jsem zvědavý, kdo se ke mně přidá,“ shrnuje na závěr moderátor a DJ recesistické akce Jirka Veselý. Ruská squadra v Bílovci má velké ambice, zda se naplní, se ukáže už tento pátek večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám