Hlavní obsah

14|15 BAŤŮV INSTITUT slavnostně otevřen, veřejnosti se poprvé představí 1. května

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí večer bylo v bývalém Baťovském areálu ve Zlíně rušno. 14. budova, součást 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, a hlavně místo nových stálých expozic Krajské galerie výtvarného umění a Muzea jihovýchodní Moravy, byla slavnostně otevřena za účasti mnoha vzácných hostů.

Foto: FOTO: Petr Zákutný

Hosté u prohlídky sbírky historické obuvi

Článek

Mezi hosty nechyběl cestovatel Miroslav Zikmund, vdova po Tomáši Baťovi Sonja Baťová nebo ministryně kultury Alena Hanáková.

Úvodní slovo patřilo dvěma politikům, kteří se zasloužili o to, že k revitalizaci dvou někdejších továrních objektů v bývalém Baťově areálu ve Zlíně vůbec došlo - současnému hejtmanovi Stanislavu Mišákovi a také tomu bývalému - Liboru Lukášovi. Otevření okomentoval architekt Petr Všetečka, autor architektonického řešení expozic, i ředitelé muzea a galerie.

Desítky hostů pak mohly sledovat i část představení Palubní deník Hanzelky a Zikmunda, které uvádí Městské divadlo Zlín, vyvrcholením akce byly prohlídky expozic Muzea jihovýchodní Moravy a Krajské galerie výtvarného umění. Hostům asistovaly při procházení budovy živé sochy, přímo v expozicích se jim věnovali jednotliví kurátoři.

Nové unikátní galerijní a muzejní expozice se veřejnosti vůbec poprvé otevřou zítra v 10 hodin, kdy začne první komentovaná prohlídka. Malým bonusem pro návštěvníky bude pojízdná kavárna Caffé 19. jamky přímo ve foyer, která nabídne několik druhů káv zdarma. Poslední prohlídka proběhne v 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám