Hlavní obsah

Zpěvačka a cimbalistka Zuzana Lapčíková: Udělali jsme si Vánoce v létě

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka a cimbalistka Zuzana Lapčíková vydala vánoční album Marija Panna přečistá. "Album jsme natáčeli v červencových vedrech, ale v dobře klimatizovaném studiu. Udělali jsme si Vánoce již v létě. Ale šlo nám to dobře, byli jsme všichni napojeni na stejnou vlnu a atmosféra ve studiu byla nádherná," řekla v rozhovoru pro Právo Lapčíková.

Článek

Jak vznikalo vaše album Marija Panna přečistá?

Sestavit vánoční desku je vždy oříšek. Při sbírání písní pro album se mi dostaly do ruky písně z kancionálů, doplnila jsem je písněmi inspirovanými moravskými lidovými a koledami.

A proč jste je nakonec rozdělila jako části mše?

To vzniklo přirozeně při sběru materiálu. Kapele jsem to přinesla seřazené tak, jak jsem si to představovala. V tomto pořadí jsme to i natočili.

Kdy jste natáčeli?

V červencových vedrech, ale v dobře klimatizovaném studiu. Udělali jsme si Vánoce již v létě. Ale šlo nám to dobře, byli jsme všichni napojeni na stejnou vlnu a atmosféra ve studiu byla nádherná.

Byl jsem na nedávném pražském křtu alba překvapen vaší novou image s krátkými vlasy. Co vás k tomu vedlo?

Máte pravdu, od dětství jsem nosila dlouhé vlasy. Přijala jsem ale roli ve filmu, který se právě dokončuje. Bude se jmenovat Osmdesát dopisů a součástí této role bylo, že jsem se nechala ostříhat na asi dvoumilimetrového ježka. Takže v současnosti už mám vlasy vlastně docela dlouhé.

Váš manžel Radek Zdráhal nyní zastává důležitou funkci na ministerstvu kultury. Neomezuje to nějak vaši práci a váš rodinný život?

Změnilo se všechno, profesní a hlavně rodinný život. Všechno je ještě víc uspěchané. Musíme se nejdříve naučit s novou situací nějak vycházet. Zatím je to docela těžké.

Co vás čeká v nejbližší době? Plánujete již další CD?

Do konce tohoto roku je to ještě několik koncertů a v únoru skutečně natáčení nové nahrávky s kvintetem, který v současnosti koncertuje pod mým jménem.

Reklama

Související témata:

Související články

Radůza: Prohru přeměním ve vítězství

Pro většinu lidí je Radůza (37) „ta holka s harmonikou“. Její talent má však mnohem širší rozpětí. Kromě šansonového písničkářství skládá i vážnou a scénickou...

Lenka Filipová: Klasiku jsem nikdy neopustila

Kytaristka Lenka Filipová zahájila turné k albu Concertino. "V Praze mám koncert i s orchestrem 29. listopadu v divadle Karlín. I tam bude znít klasika. Jsem...

Výběr článků

Načítám