Hlavní obsah

Vychutnat si vánoční trhy z auta? V Bavorsku našli řešení, jak si užít advent i v covid době

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trhy v Německu jsou velmi populární, ale vzhledem k aktuálním opatřením spjatým s covidem se jich letos budou muset mnohá města zřejmě vzdát. Bavorský hostinský Patrick Schmidt proto nechtěl nechat nic náhodě a otevřel v Landshutu vánoční trh, který lze projet autem, přičemž si z auta maximálně užijete vše, co vánoční trhy nabízejí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Landshutu otevřeli vánoční trhy drive-thruVideo: Reuters

 
Článek

Podle Patricka Schmidta to byl spontánní nápad kvůli druhému lockdownu, který v Bavorsku nastal. Jednak sám musel uzavřít svůj bar, pak také nechtěl své nejbližší ochudit o atmosféru adventních trhů, které jsou po celém Německu velmi populární.

Při přípravě tak neponechal skutečně nic náhodě. Kromě tradičních stánků si lidé v autech užijí i vánočních koled a umělého sněhu, který padá, když zákazníci trhem projíždějí.

Berlín odpískal svůj vánoční trh číslo jedna

Koronavirus

„Máme fazolový guláš, pečené kaštany, mandle, kvasnicové knedlíky, svařené víno, svařené víno pro děti, palačinky... máme prostě všechno, co k vánočním trhům patří,“ vyjmenovává Schmidt.

A nabídku si chválí i zákazníci, kteří jsou rádi, že mohou alespoň na chvilku zapomenout na každodenní strasti a nasát tu pravou vánoční atmosféru i v této ne příliš jednoduché době.

Letošní oslavy Silvestra a Nového roku budou v Praze bez pyrotechniky

Vánoce

„Mým největším vánočním přáním je, aby byl koronavirus konečně pod kontrolou a příští rok se vše pomalu zase dostávalo k normálu,” uzavírá Schmidt pro agenturu Reuters.

Město Landshut leží asi 60 km severovýchodně od Mnichova.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám