Hlavní obsah

Vánoce na Nově: Tři oříšky pro Popelku i Svěrák

Novinky, Stanislav Dvořák

Televize Nova nabídne o Vánocích klasiku - staré české pohádky, Zdeňka Svěráka a animovaného Shreka. Na Štědrý večer poběží po osmé hodině Tři oříšky pro Popelku.

Foto: Nova

Tři oříšky pro Popelku

Článek

Štědrý den zahájí Nova s chobotničkami (Veselé Vánoce přejí chobotnice) a v poledne nasadí letité Hrátky s čertem. V 15:25 přijde na řadu Šíleně smutná princezna s Neckářem a Vondráčkovou a v 18:50 další populární česká pohádka O statečném kováři.

Největší pohádková klasika čeká diváky ve 20:15 - Tři oříšky pro Popelku, neboli Trávníček a Šafránková ve výpravné pohádce česko-německé produkce z roku 1973. Ve 21:50 si ještě připomeneme laskavý svěrákovský humor ve filmu Na samotě u lesa.

V úterý 25. prosince pokračuje vánoční program v 9:40 pohádkou Z pekla štěstí 2 a v 11:35 americkým Shrekem. Po obědě následuje další pohádka, tentokrát líčící radostná padesátá léta v Československu (Dovolená s Andělem). Jaroslav Marvan v ní nejdříve neuvědoměle odmítá kolektivismus, ale nakonec zažije spoustu rozšafných příhod.

V 16:45 následují nezapomenutelní Tři veteráni s Hrušínským, Čepkem, Somrem, Satinským, Lasicou a Svěrákem a ve 20:20 poběží český muzikál V peřině s Lucií Bílou.

Ve středu 26. prosince přijde v 11:50 Shrek 2, v 16:50 česká klasika Jak svět přichází o básníky a ve 20:20 milá pohádková komedie S čerty nejsou žerty.

Česká televize nabídne na Štědrý večer třeba pohádku Karla Janáka Dvanáct měsíčků s Romanem Vojtkem a Veronikou Žilkovou. Na Boží hod se diváci dočkají premiéry pohádky Šťastný Smolař a předposlední den v roce poběží pohádka O pokladech s Karlem Heřmánkem a Pavlem Liškou.

Reklama

Výběr článků

Načítám