Hlavní obsah

Stoupá zájem o vánoční pobyt v lázních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O vánoční pobyty v lázních nebo o dárkové poukázky na některé z procedur je rok od roku větší zájem. Zpravodajům Práva to potvrdili prakticky ve všech lázeňských střediscích Čech a Moravy.

Foto: Profimedia.cz

Masáže jsou vyhledávanými procedurami.

Článek

„Hodnota prodaných poukazů za období od začátku října do druhého prosincového týdne vzrostla o 45 procent. Z našeho pohledu jednoznačně sílí trend darovat pod stromeček relaxaci a zážitek,“ řekl ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla. Resort Valachy sdružuje tři hotely se dvěma relaxačními centry ve Velkých Karlovicích v podhůří Beskyd na Vsetínsku.

Také v Lázních Darkov na Karvinsku je letos o vánoční a silvestrovské relaxační pobyty větší zájem než vloni. Nejvíce pak ze strany tuzemských klientů, kteří většinou pobyt kupují členům rodiny jako dárek pod stromeček.

„Máme už 180 rezervací. Lidé začínají více dbát o své zdraví, pomohla asi taky větší propagace našich lázní,“ sdělil Právu manažer Lázní Darkov Tomáš Svrčina.

Dárkové balíčky

Velice oblíbeným dárkem se staly poukazy do Lázní Teplice na severu Čech. „Máme dárkové poukázky buď v určité hodnotě, nebo na určitou proceduru. Jde o velmi dobrý dárek, který lidé hojně využívají,“ řekla Právu mluvčí firmy Lázně Teplice v Čechách Dorothea Kresslová. Podobnou službu nabízejí i Léčebné lázně Bohdaneč v Pardubickém kraji.

„Na jihu Čech jsou třeboňské Bertiny lázně a Aurora zcela naplněny hosty, kteří získali léčebný poukaz ještě podle starých pravidel platných do konce září letošního roku a musí jej uplatnit nejpozději do tří měsíců,“ konstatovala mluvčí lázní Jitka Bednářová. Dodala, že lázně nabízejí samozřejmě i tzv. dárkové balíčky pod stromeček, o něž roste zájem. Obdarovaní je ale využijí až v novém roce. „ Určitě si užijí mnohem více klidu a pohody a pobyt začátkem roku jim mohu jen doporučit,“ zdůraznila Bednářová.

Do západních Čech hlavně Němci

Tradičně především německá klientela se chystá letos přicestovat do západočeských lázní na vánoční svátky. Jako každý rok není ovšem obsazenost hotelů nikterak vysoká, nýbrž srovnatelná s běžnými obdobími roku. Některé hotely v Karlových Varech, Mariánských a Františkových Lázních budou ale praskat ve švech na Silvestra.

„Na oslavu vánočních svátků přijíždí do lázní na západě Čech především německá klientela,“ uvedla předsedkyně karlovarské krajské sekce Asociace hotelů a restaurací a generální ředitelka Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Andrea Pfeffer-Ferklová.

„Jedná se hlavně o krátkodobé pobyty, které začínají v neděli 23. a končí ve středu 26. prosince,“ pokračovala Ferklová. „Do lázní o Vánocích míří Němci žijící v příhraničí, ale poměrně vysoký počet hostů je rovněž z České republiky a z Rakouska. Jedná se o partnerské dvojice, které už nemají malé děti a chtějí si při lázeňském pobytu odpočinout tak, aby se nemusely například starat o štědrovečerní večeři,“ dodala Ferklová.

Přibývá Rusů i Čechů

„Mám informace od hoteliérů i potenciálních lázeňských hostů, že v mariánskolázeňských hotelech bude o Vánocích plno,“ uvedl zástupce starosty Mariánských Lázní Petr Horký (ČSSD).

„Očekáváme klientelu z celé Evropy, ale obecně lze říci, že přibývá hostů z rusky hovořících zemí,“ dodal Horký.

Do Františkových Lázní se chystají na Vánoce hlavně Němci. „Zájem je větší než například v loňském roce,“ uvedla Eliška Klatová z marketinkového oddělení společnosti Lázně Františkovy Lázně.

„Česká klientela se naučila spojit dobré v podobě lázeňské léčby se zábavou o svátcích na konci roku. Začali totiž jezdit na delší pobyty, takže tu stráví jak Vánoce, tak Silvestra,“ uzavřela Klatová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám