Hlavní obsah

Stolní počítač se vzhledem iPadu se začne prodávat ještě před Vánocemi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně s iPadem Mini představila na konci října společnost Apple nový stolní počítač iMac, který svým vzhledem připomíná tablet iPad. Až doposud nebylo jasné, kdy se novinka objeví na pultech tuzemských obchodů. Podle informací z internetového obchodu Applu se na trh přístroj dostane ještě před Vánocemi.

Foto: Apple

Nový Apple iMac

Článek

Apple iMac spadá do kategorie takzvaných all-in-one řešení. To znamená, že všechny nejdůležitější hardwarové součástky, jako je procesor, grafická karta nebo reproduktory, jsou umístěny v monitoru. Kromě klávesnice a myši tak už není potřeba k němu nic přikupovat.

Foto: Novinky

Nabídka nového iMacu v českém internetovém obchodě Applu

Jedním z největších lákadel novinky je jednoznačně vzhled. „V nejtenčím místě má pouze pět milimetrů a je stejně elegantní jako poslední generace iPadu. Se starou verzí jej nemůžete srovnávat, je daleko tenčí, lehčí a je opravdu, ale opravdu cool,“ uvedl šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller.

Apple iMac se bude prodávat ve čtyřech různých verzích, které se od sebe budou lišit mimo jiné velikostí displeje. Základní model s 21,5palcovým monitorem (1920 x 1080 obrazových bodů) bude k dispozici v listopadu a verze s 27palcovou obrazovkou (2560 x 1440 pixelů) na začátku prosince.

Foto: Apple

Nový iMac připomíná svým vzhledem iPad

Ve všech konfiguracích bude mít sestava k dispozici 1TB pevný disk, 8 GB operační paměti a procesor Intel Core i5. Vybírat budou moci zákazníci mezi grafickými kartami GeForce GT 640M, GeForce GTX 660M a GeForce GTX 675MX od nVidie.

Ceny nového iMacu startují na 34 490 Kč, nejvýkonnější konfigurace pak vyjde na 53 490 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám