Hlavní obsah

Řím má problém s vánočním stromem. Říkají mu Prašivka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Řím má s oslavami Vánoc vážný problém: stromu, který nechala radnice postavit na Benátském náměstí, padá jehličí tak intenzivně, že panují vážné obavy, že na svátky z něho zůstane jen opelichané torzo. Podle agentury AP se předčasně uschlý tradiční symbol Vánoc stal už předmětem mnoha vtipů od obyvatel města.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Vánoční strom na Benátském náměstí v centru Říma je kvůli padajícímu jehličí terčem vtipů.

Článek

Strom, který je vysoký 21 metrů a byl přivezen z Jižních Tyrol, začal opadávat v podstatě hned poté, co byl vyzdvižen a co na něm byla rozsvícena vánoční světla.

Od pozvolné proměny jej není s to zachránit ani 600 stříbrných ozdobných koulí a od obyvatel italské metropole již dostal přezdívku Prašivka.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Vánoční strom na Benátském náměstí v centru Říma je kvůli padajícímu jehličí terčem vtipů.

Římská radnice, kterou pořízení stromu a jeho převoz stály 48 000 eur (1,2 miliónu Kč), již začala zjišťovat, co je příčinou jeho rychlého uschnutí. Zlí jazykové přitom porovnávají jihotyrolský dovoz s vánočním stromem ve Vatikánu, který byl přivezen z Polska a který vypadá stále velmi svěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám