Hlavní obsah

Oslaďte si Vánoce s pravými karamelkami

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ne vždy jsou Vánoce opravdu svátky klidu a pohody. Proto je dobré umět si je osladit a alespoň díky dávce cukru v našem krevním oběhu si z nich příjemné období opět udělat. K tomu vám snadno dopomůže recept na karamelky, který jsme exkluzivně získali od cukrářky hotelu Kempinski v Praze Karolíny Kocincové.

Recept na karamelky od cukrářky z hotelu KempinskiVideo: Novinky

 
Článek

Karamelky připravíte velice snadno a hlavně rychle. Jsou oblíbenou pochoutkou především mezi dětmi, Karolína Kocincová ale doufá, že si najdou své oblíbence i mezi dospělými.

Vánoční karamelky sypané sušeným ovocem a ořechy (cca 45 kusů)
Doba přípravy: 30 minut
cukr krupice250 gramů
glukóza (lze nahradit medem)190 gramů
invertní cukr (lze nahradit medem)60 gramů
voda25 gramů
smetana60 gramů
mléčná čokoláda300 gramů
oříšky a sušené ovoce na ozdobu
Příprava
Svaříme cukr, vodu, glukózu a invertní cukr do lehce zlatavého karamelu, sundáme ze sporáku, přilijeme smetanu a přidáme čokoládu. Vše rozmícháme do hladké hmoty. Vzniklou směs rozlijeme na plech s pečícím papírem, zarovnáme a dozdobíme různými druhy oříšků a sušeným ovocem. Necháme zchladnout a krájíme na libovolné tvary. Karamelky můžeme dozdobit také kandovaným ovocem, pomerančovou kůrou, drceným pepřem nebo například chilli kořením. Fantazii se meze nekladou.
Foto: Novinky

Hotové karamelky.

Pokud by vám nezbyl čas na přípravu karamelek, můžete si je i s dalším vánočním cukrovím či různými vánočními těsty objednat a zakoupit přímo v hotelu. Cena za jeden kilogram je 590 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám