Hlavní obsah

Nejoblíbenější vánoční dárek? Polovina dětí si přeje iPad

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lámete si hlavu s tím, co koupit k Vánocům své ratolesti? Každé druhé dítě v Americe ve věku od šesti do dvanácti let by si pod stromečkem přálo najít počítačový tablet iPad od Applu. Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti Nielsen.

Článek

Druhou nejoblíbenější „hračkou“, kterou americké děti uváděly na nákupní seznam pro Santa Clause, je nová herní konzole Nintendo Wii U. Ta se nyní již prodává na vybraných zahraničních trzích, v České republice bude oficiálně dostupná od tohoto pátku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nejoblíbenější vánoční dárky podle dětí (6-12 let).

Třetí, čtvrtou i pátou příčku obsadila opět společnost Apple. Každé třetí dítě si k Vánocům přeje multimediální přehrávač iPod Touch, nejnovější počítačový tablet iPad Mini nebo chytrý telefon iPhone.

Foto: Nintendo

Ovladač konzole Wii U

Počítač, který ještě před pár lety seznamu nejoblíbenějších dárků dominoval, se umístil až na šestém místě. Za ním pak skončily pohybový senzor Kinect pro konzoli Xbox 360, tablet (jiné značky než Apple), konzole Nintendo 3DS a DS či Sony PlayStation 3.

Jak je z výčtu dárků patrné, velké pozornosti mezi mladšími dětmi se těší především výrobky společnosti Apple. Jejich zájmu neunikly ani nejrůznější herní konzole. Překvapivě mezi nejoblíbenější dárky se s 21% podílem dostala také čtečka elektronických knih, která spíše než k zábavě slouží ke studiu a vzdělání.

Foto: Amazon

Elektronické čtečky

Anketa

Kolik plánujete utratit za dárky pro děti?
Méně než 1000 Kč
34,6 %
1000 – 2000 Kč
19,4 %
2000 – 4000 Kč
13,1 %
4000 – 7000 Kč
7,9 %
7000 – 10 000 Kč
3,4 %
Více než 10 000 Kč
21,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4584 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám