Hlavní obsah

MuzeuM Market láká na předvánoční tvořivé dílny a volné vstupy do muzea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum hlavního města Prahy pořádá v sobotu 2. prosince 2017 v hlavní budově muzea na Florenci svou tradiční vánoční akci nazvanou „MuzeuM Market“, kterou ocení především rodiny s dětmi. Budou zde totiž připraveny tvořivé dílny a také stánky, kde si budou moci všichni nakoupit drobné dárky od prvovýrobců. Během celého dne pak bude zdarma vstup do muzea.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dopoledne se děti mohou těšit na blok loutkových představení, od 14 hodin pak na divadelní představení Vánoční hra – aneb loutková lidová hra s jesličkami, zpěvy a anděly. Děti si budou moci ve výtvarných dílnách vyrobit andělíčky z korálkových komponentů, tradiční vánoční tiskátka z přírodních materiálů a vánoční mexické dekorace.

Od 13 a 15 hodin vystoupí studenti Gymnázia Na Vítězné pláni s vánočními písněmi.

V Langweilově herně bude pro návštěvníky připravena kavárna, kde si mohou i odpočinout, děti si mohou pohrát v Langweilově koutku.

V přednáškovém sále hlavní budovy muzea pak budou po celý den prodávat výrobci designové i nedesignové předměty. Sortiment bude tvořen výrobky z keramiky, přírodních materiálů, chybět nebudou šperky, ručně malované hedvábné šátky, háčkované ozdoby, sirupy a marmelády, sklo a mnoho dalšího.

I letos zaměstnanci muzea podpoří charitativní bazar svými darovanými předměty, které si mohou všichni, kdo přijdou ten den do muzea, koupit. Výtěžek prodeje jde letos do Domova Maxov.

Foto: archív Muzea Hlavního města Prahy

Reklama

Výběr článků

Načítám