Hlavní obsah

Kde najdete ty nejkrásnější vánoční trhy v Evropě

Novinky, mim

Vídeň, Krakov, Amsterdam, ale i Tallinn nebo třeba Bolzano. Všude tam se konají kouzelné vánoční trhy. Plánujete-li letos navštívit kromě českých adventních trhů i nějaké zahraniční, můžete se inspirovat naším evropským výběrem.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční trhy v Bolzanu

Článek

1. Vídeň

U vídeňské radnice od 12. listopadu 2021 do 26. prosince 2021 najdete jedny z nejslavnějších vánočních trhů světa. Můžete si tam koupit nejen punč, klobásu nebo dřevěné výrobky, ale také zabruslit, jelikož součástí trhů je i ledová plocha, u které funguje i půjčovna bruslí.

Rakouské hlavní město nabízí i spoustu jiných atrakcí, takže vánoční výlet můžete spojit i s dalšími aktivitami. Dejte si například v nějaké cukrárně proslulý dort sacher a zajděte omrknout barevný Hundertwasserhaus.

2. Bolzano

Největší italské vánoční trhy můžete od 26. listopadu 2021 do 6. ledna 2022 navštívit v jihotyrolském Bolzanu. Na Piazza Walther se rozkládají stánky, ve kterých pořídíte drobné dárky i teplé nápoje na zahřátí. Kulisy hor dodají výletu tu správnou zimní atmosféru.

Vánoční trhy 2023: Kdy a kde jsou v Brně, Ostravě, Olomouci a dalších českých městech

Vánoce

3. Krakov

V Polsku můžete vánoční atmosféru nasát od 26. listopadu 2021 do 2. ledna 2022 na krakovském náměstí Rynek Główny. Pořídíte tu svíčky z včelího vosku, vánoční ozdoby a další drobnosti.

Až vám vyhládne, zkuste uzený sýr s brusinkami a zapijte ho čajem s třešňovou vodkou na zahřátí.

4. Amsterdam

Na přelomu roku, od 19. prosince 2021 do 3. ledna 2022, si užijte trhy v hlavním městě Nizozemska. U komplexu RAI najdete zimní ráj Amsterdam Winter Paradise, kde si můžete zabruslit, projet se na kolotoči nebo si vyzkoušet curling.

Vánoční dekorace 2021: V duchu udržitelnosti, přírodních materiálů a rodinných setkání

Vánoce

5. Tallinn

Tradiční vánoční strom a dřevěné zdobené stánky najdete i na středověkém náměstí Raekoja, které je dědictvím UNESCO a nachází se v estonském Tallinnu. Vánoční trhy budou otevřené od 26. listopadu 2021 do 2. ledna 2022.

6. Drážďany

Německé Drážďany máme z Čech kousek, tak toho využijte a jeďte se tam kouknout na adventní trhy. V hojně zdobených dřevěných stáncích si můžete koupit tradiční sladkou štolu nebo se pokochat starobylým kolotočem. Vánoční trhy se konají od 22. listopadu 2021 do 24. prosince 2022 na Altmarktu.

Nejlepší recepty na medové perníčky, včetně rad a tipů na zdobení

Vánoce

7. Brusel

V hlavním městě Belgie to o Vánocích vypadá jako v pohádce. Nejkouzelnější adventní trhy se od 26. listopadu 2021 do 2. ledna 2022 rozkládají na náměstí Grand Palace. Tam stojí více než 250 dřevěných domků, ve kterých si můžete koupit třeba místní specialitu wafle nebo tradiční belgickou čokoládu. Na místě se nachází i ruské kolo, starodávný kolotoč a další atrakce.

8. Paříž

Paříž není krásná jen na jaře, když všechno kvete, ale stojí za vidění i v zimě. Hlavně v období Vánoc, kdy najdete vánoční trhy skoro na každém rohu. Doporučujeme se zastavit na trhu La Défense, který bude otevřen od 25. listopadu 2021 do 29. prosince 2022. Ve 350 stáncích si jistě vyberete nějaký pěkný suvenýr.

Štědrý den ve znamení kouzel: Zvyky a tradice našich předků

Vánoce

9. Kodaň

Kolotoče, ohňostroje a designové dárky na vás čekají v dánské Kodani. V Tivoli Gardens se na vánočních trzích, které se konají od 19. listopadu 2021 do 2. ledna 2022, bude díky všudypřítomným pohádkovým motivům líbit hlavně dětem.

10. Edinburgh

V období od 20. listopadu 2021 do 2. ledna 2022 si můžete udělat výlet na vánoční trhy do Edinburghu, hlavního města Skotska ve Velké Británii. Dejte si tam horkou čokoládu a nasajte vánoční atmosféru v historickém centru. Trhy se nacházejí v East Princes Street Gardens.

Protikoronavirová opatření

V souvislosti s rychle se proměňující situaci ohledně pandemie covidu-19 mohou být termíny, rozsah i samotné konání jednotlivých vánočních trhů změněny či zrušeny. V každé zemi pak mohou platit i různá hygienická opatření. Doporučujeme si proto před cestou ověřit aktuální situaci vybraných vánočních trhů.

10 nejlepších vánočních filmů pro pravou sváteční atmosféru

Vánoce

Reklama

Související články

Ve Skotsku otevřou první Santovu poštu

S Vánoci se blíží i psaní dopisů s prosbou o dárky, které chtějí zejména děti najít pod stromečkem. V několika skotských městech specificky k tomuto účelu...

Tipy na dárky pro vášnivé rybáře

Češi jsou často považováni za národ rybářů. Málokdo si u nás tuto zálibu i sport za svůj život nevyzkoušel. A rozhodně se nejedná jen o mužskou záležitost,...

Výběr článků

Načítám