Hlavní obsah

Frankfurtské letiště chce do Silvestra vrátit 3000 zavazadel jejich majitelům

Sněhová a mrazivá kalamita posledních dní zapříčinila skutečnost, že na jednom z největším letišť v Evropě zůstaly stále asi tři tisícovky zavazadel, která tam museli zanechat jejich majitelé.

Foto: Profimedia.cz

Všechna opuštěná zavazadla by se do konce roku měla dostat ke svým majitelům.

Článek

Ti už mezitím odletěli do celé řady zemí, ale jejich kufry, tašky a batohy zůstaly ve Frankfurtu nad Mohanem. Správa místního letiště nesoucího název Rhein-Main-Flughafen by je ráda dopravila do správných míst určení, a to nejpozději do konce roku 2010. V pondělí 27. prosince to řekl mluvčí letištních zaměstnanců.

„Odyssea“ zavazadel začala, když pasažéři kvůli řádění zimního počasí nemohli z Frankfurtu odletět, avšak své kufry, tašky a batohy už odevzdali letištní správě k odbavení, píše list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Řada cestujících dostala svou batožinu zpět, avšak na tři tisícovky zavazadel zůstaly ještě stále ve velkém vyhrazeném prostoru. Ta budou teprve doručena majitelům letenek, kteří jsou už doma nebo v místech pracovních povinností či dovolené.

Prvního dne roku 2011 už by ale ve frankfurtské obří úschovně neměl být žádný kožený, umělohmotný ani látkový „sirotek“.

Reklama

Související články

Letecká doprava v Evropě se zhroutila

Dlouhodobé sněžení ukázalo slabiny v letecké dopravě v Evropě, kdy na velkých letištích v Evropě uvízly tisíce lidí, kteří tam byli nuceni strávit i několik...

Výběr článků

Načítám