Hlavní obsah

Češi jezdí mlsat punč do sváteční Vídně

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeština či slovenština se rozhodně neztrácí v předvánočně nazdobených ulicích Vídně, které zcela ovládla nejoblíbenější pochoutka adventního času - punč. Horká lahůdka s celou řadou příchutí je k mání v největším zastoupení především v historickém centru metropole a hlavně pak na jeho několika vánočních trzích.

Článek

A právě tam často míří také kroky Moravanů, kteří to mají z jižní části republiky téměř „za humny“ stejně jako četní návštěvníci z Bratislavy a okolí. A obvykle jim ani nevadí fakt, že například v neděli je řada běžných obchodů s oděvy či průmyslovým zbožím včetně velkých hypermarketů zavřena, protože v Rakousku se svátky ctí, stejně jako skutečnost, že hrníček nápoje přijde i na sto korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kdo však chce, může si vídeňský symbol Vánoc nechat na památku. Přijde ho to na 75 korun. 2,50 eur je totiž jeho vratná záloha na všech místech kde se slavnosti odehrávají až do poslední adventní neděle.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám