Hlavní obsah

Novinky mezi kuchyňskými spotřebiči oceníte nejvíce o Vánocích

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou obdobím, kdy svou pozornost zaměřujeme ke kuchyňským spotřebičům nejčastěji. Buď proto, že nám pomáhají s přípravou svátečních pokrmů, anebo pragmatičtěji - protože jsou vděčným dárkem pod stromeček. Připravili jsme pro vás několik tipů, které by vás mohly z toho či onoho důvodu zaujmout.

Foto: Philips

Kuchyňský robot 6 v 1 - Avance Collection HR7958 za 9999 korun má motor s příkonem 900 W a sedm pracovních rychlostí. Kromě krájení, sekání, drcení a tvorby granulí vám robot poslouží také jako mixér, lis na citrusy nebo mlýnek na maso.

Článek

Hodně lidí si v současnosti vánoční cukroví kupuje, pokud k nim ale nepatříte a raději si upečete své vlastní, určitě oceníte pomoc. Tu nabízejí kuchyňské roboty, které - na rozdíl od členů rodiny - nekontrolovatelně neochutnávají.

Moderní kuchyňské roboty jsou tiché, účinné a navíc velmi hezké. Kromě standardních mísících, mixovacích či hnětacích funkcí nabízejí i velmi specializované druhy příslušenství, třeba pro výrobu domácích těstovin.

Foto: Concept

Kuchyňský planetární robot Concept RM 5000 Momento za 5999 Kč je osazen motorem s příkonem 650 W umožňujícím pracovat při šesti rychlostech doplněných funkcí pulse. Pro různé druhy těst je vybaven různými druhy metel.

Častou dovedností je tzv. planetární systém mixování, při němž se háky nebo nože pohybují po eliptických drahách ve třech různých směrech a zároveň kmitají kolem střední osy. Díky tomu jsou přísady, například různá těsta nebo omáčky, mixovány rychle, stejnoměrně a důkladně.

Foto: Bosch

Stylově laděný Bosch MUM 54240 z řady Styline za 6299 korun je vybaven motorem pracujícím s příkonem má 900 W a spolupracuje s dynamickým planetárním pohonem Multi Motion Drive.

„Výměna zastaralého kuchyňského robota za nový přinese snadnější strouhání, mletí, krouhání, krájení, odšťavňování i lisování. A ještě vás potěší nižší spotřeba elektřiny,“ radí Petr Štursa, produktový manažer eshopu Kasa. Pro běžnou domácnost jsou přitom podle něj zcela dostatečné produkty ve střední cenové kategorii, tj. za částky v rozmezí pěti až sedmi tisíc korun.

Foto: Sencor

Kuchyňský robot Sencor STM 3620 Master Gourmet za 2499 korun se prodává v tak široké škále barev, že si vybere i ta nejnáročnější hospodyně. Jeho motor pracuje s příkonem 600 W a ve 4litrové míse lze zpracovat až 1,6 kg těsta.

Kuchyňským hitem jsou spiralizéry

Velkým hitem jsou v poslední době kuchyňské spiralizéry, tedy spotřebiče, které dokážou zeleninu i ovoce nakrájet do atraktivní formy špaget, proužků nebo spirál.

Jídlo díky tomu skvěle vypadá, a tak třeba i děti, které běžně odmítají jíst zeleninu, ji v podobě nudlí bez problému zbaští.

Foto: Kenwood

Spiralizér Kenwood FGP203WG za 1799 korun promění běžnou zeleninu a ovoce na spirály, špagety a nudle.

„Spiralizér budete používat mnohem častěji, než si myslíte. A jeho cena vás mile překvapí, i kvalitní značkové přístroje pořídíte do 2000 Kč,“ upozorňuje odborník Tomáš Zezula ze sítě elektro prodejen Euronics.

Spiralizér tak můžete využít už při přípravě vánočního pohoštění, ale mile jím potěšíte i pod stromečkem.

Pod stromečkem potěší i odšťavňovače

Kdo by si myslel, že odšťavňovače jsou pouze záležitostí pro letní měsíce, velice by se mýlil. Ovocné a zeleninové šťávy jako zdroj vitamínů ocení organismus každého z nás v zimních měsících snad ještě více než v létě.

Motorové odšťavňovače jsou na trhu zastoupeny ve velkém cenovém rozptylu. My doporučujeme vybírat nejen podle výkonu motoru, ale také podle velikosti vstupního otvoru, kterým by měly projít i velké kusy zeleniny a ovoce, třeba celá jablka. Práce se tím zjednoduší a zrychlí.

Samozřejmostí musí být kvalitní nerezové sítko a také možnost umývat součásti odšťavňovače v myčce na nádobí.

Foto: Eta

Odšťavňovač ETA Vital Press 1032 za 5 980 korun díky nízkootáčkové technologii Spiralpress zachovává téměř 100% živin, vitamínů a chuti. Je vybaven dvěma nerezovými sítky pro různé druhy surovin.

Módní alternativou odšťavňovače jsou smoothie mixéry, které jsou výrazně levnější a můžete si je snadněji sbalit na cesty, svým výkonem se ale pochopitelně klasickým odšťavňovačům nevyrovnají.

„Při výběru odšťavňovače je dobré klást důraz na kvalitu motoru, který by měl zvládat nejen vysoké, ale i nízké otáčky, šetrné k zelenině. Velkou výhodou je, pokud výrobce nabízí na motor prodlouženou záruku,“ radí Linda Michalčíková ze společnosti Eta.

Foto: Concept

Šnekový lis nově zařadil do své nabídky český výrobce Concept.

V rodinách, kde odšťavňovač ještě chybí, je tento přístroj ideálním tipem na dárek. V novém roce, až se budete zavazovat ke zhubnutí a zlepšení životosprávy, jako když ho najdete.

Sušičky ovoce obohatí vánoční jídelníček

Jako dárek pod stromeček, ale i jako spotřebič, který může pomoci s přípravou vánočních oslav, lze využít také sušičku ovoce.

Před Vánocemi na ní připravíte křížaly z jablek, švestek nebo hrušek, jež lze využít i ke zdobení stromků, společně se sušenými kolečky pomeranče a citronu.

Foto: Eta

Sušička ovoce ETA Mariana 3301 potěší nejenom cenou 1299 korun, ale především jednoduchostí obsluhy. V základní sadě je vybavena pěti síty (o průměru 30 cm), dokoupit lze ještě další až do maximálního počtu devíti, s nimiž lze pracovat najednou.

Po zbytek roku pak sušičku využijete nejenom k sušení ovoce, ale také bylinek, zeleniny (vynikající a čím dál populárnější jsou tzv. zeleninové chipsy) a na podzim pak i k sušení hub.

Foto: Tribest

Sušička ovoce Tribest Sedona P 9000 dodrží přesné a stálé teploty sušení, díky čemuž zachová vitaminy a živiny. Horizontální systém sušení umožňuje vyrobit i sušenky, ovocné špízy nebo zeleninové tyčinky. Cena 12 890 Kč.

„Základní typy sušiček vás mile překvapí cenou, seženete je už od 1200 Kč,“ upozorňuje Petr Štursa z Kasa. Pokud ale uvažujete využít sušičky i pro přípravu módních raw potravin, pak se podle něj vyplatí vybírat z lépe vybavených modelů, jejichž široká nabídka na letošním předvánočním trhu vás mile překvapí.

U modelů pro raw stravu sledujte kromě jiných vlastností hlavně teplotu sušení. Ta nemá přesáhnout 40 °C.

Zdravě uvaříte v halogenovém konvektomatu

Technicky i kulinářsky atraktivním dárkem k Vánocům může být halogenový konvektomat, tedy skleněný hrnec s víkem, kde se o šetrné vaření bez tuku postará cirkulující horký vzduch.

Výhodou takového způsobu přípravy jídla je zachování vyššího množství vitamínů než například při vaření, opékání, grilování anebo dušení.

Halogenový konvektomat zvládne potraviny i rozmrazit a v jistém smyslu nahradí mikrovlnnou troubu.

Foto: Clatronic

Halogenový konvektomat Clatronic HLO 3523 za 1490 korun umožňuje tepelnou přípravu pokrmů bez tuku a se zachováním vitamínů díky cirkulujícímu horkému vzduchu. Vhodný je hlavně pro malé domácnosti a pro mobilní použití.

Předností konvektomatu je úspora času a energie. Řada rodin proto využívá konvektomat raději než klasickou horkovzdušnou troubu.

Příjemnou vlastností tohoto přístroje je možnost umývat jej v myčce. Cena se pohybuje okolo 1500 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám