Hlavní obsah

Pomůcky, které nám usnadní a zpříjemní čas pečení cukroví

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vzduchem začne prostupovat vůně čerstvě upečeného cukroví, je to sladká předzvěst vánočních svátků. Pustíme si koledy, zaděláme těsto, rozehřejeme čokoládu, rozbalíme mandle a oříšky a pustíme se do pečení.

Foto: TESCOMA (5x)

Sada šesti razítek na sušenky Delícia s vánočními motivy, cena 299 Kč.

Článek

Předtím si ovšem připravíme všechny pomůcky, které nám tento vánoční rituál usnadní a zpříjemní.

Foto: POTTEN&PANNEN

Set šesti formiček Deco minicake od Lékué s důmyslným silikonovým zdobítkem o obsahu 90 ml, cena 645 Kč.

Foto: TESCOMA

Sada 13 originálních vykrajovátek pro přípravu perníkového i tradičního vánočního cukroví. Plastová vykrajovátka jsou k dostání za 149 Kč.

Po roce zase oprášíme lety prověřené formičky i vykrajovátka a začneme zdobit a dekorovat oblíbené dobroty. A pokud chceme mísu s cukrovím doplnit o nové tvary, kreativitě se meze nekladou. Je z čeho vybírat.

Foto: TCHIBO

Tři motivy pro dokreslení vánoční atmosféry. Sada obsahuje razítko se třemi motivy, vykrajovátko a recept, cena za sadu 179 Kč.

Foto: TCHIBO

Sada na výrobu sušenek s čokoládou obsahuje vykrajovátka na těsto z ušlechtilé oceli 18/10, dvě silikonové formy na čokoládu s různými motivy a recept, cena za sadu 179 Kč.

Formičky a vykrajovátka

Pečení cukroví si zjednodušíme, použijeme-li např. speciální šablonu, s kterou připravíme laskonky, nebo plech vytvarovaný speciálně na vanilkové rohlíčky. Formy a formičky mají kvalitní nepřilnavý povrch nebo jsou z moderního silikonu a snadno se udržují v čistotě.

Foto: VSENAVARENI.CZ

Silikonová forma na čokoládu – pan perníček Silikomart, cena 209 Kč.

Foto: TCHIBO

Sada šesti vykrajovátek na cukroví z ušlechtilé oceli 18/11 s krásnou kovovou krabičkou. Součástí balení je i recept na cukroví, cena za sadu 199 Kč.

Foto: TCHIBO

Praktická i dekorativní dóza na cukroví v různých tvarech – klasická vánoční krabička, autíčko nebo vánoční domeček, cena za kus 249 Kč.

Vánoční formičky na pečení a vykrajovátka jsou základem pro krásné cukroví, které provoní celý dům a ozdobí vánoční stůl. Jsou k dispozici v mnoha tvarech, velikostech a materiálech. Ať už z nerezavějící oceli s hladkým nebo vroubkovaným koncem, která zaručí dlouhou životnost a dobrou omyvatelnost, stejně tak jako z plastu či silikonu.

Foto: WWW.CESKE-FORMICKY.CZ

Sada vánočních vykrajovátek z nerez oceli, šikovné jsou nové sněhové vločky vhodné na tvarování cukroví nebo i různých hmot na zdobení, ale i další tvary jako sněhuláci, zvonky. Cena podle velikosti od 10 Kč.

Foto: VSENAVARENI.CZ

Plastová vykrajovátka – Vánoce Silikomart, cena 189 Kč.

Kromě pečicích formiček nebo vykrajovátek na sušenky jsou stále oblíbenější silikonové formy.

Foto: TESCOMA

Formičky na plněné cukroví Delícia, varianty tradičních včelích úlků. Sada obsahuje 3 otevírací formičky s vánočními motivy a tvořítko dutinek s vykrajovátkem. Z odolného plastu, vhodné do myčky. Návod k použití a recepty uvnitř balení. Cena 129 Kč.

Foto: TCHIBO

Forma na pečení Ledový krystal, vytvářející 3D efekt. Forma je pružná, takže moučník z ní lze lehce vyklopit. Je vhodná na dezerty a zmrzlinové dorty. Součástí balení je i recept, cena 279 Kč.

Moderní vykrajovátka a vykrajovací formy jsou k dostání v oblíbených tvarech – geometrickými počínaje až po tvary s vánoční tematikou, jako jsou hvězdy, stromečky, vločky, zvonečky, andílci.

Foto: TESCOMA

Oboustranná vykrajovátka, vynikající pro snadné vykrajování 6 různých velikostí cukroví z lineckého, perníkového i sušenkového těsta. Vykrajovátka jsou oboustranná, stohovatelná a dokonale skladná, cena 99 Kč.

Kromě jednotlivých kusů jsou na trhu i speciální vánoční vykrajovací sady, s nimiž vyrobíme třeba perníkové jesličky, betlém, chaloupku, salaš, ale i figurky Mikuláše, anděla nebo čerta.

Foto: TESCOMA

Vykrajovátka Delícia se hodí pro přípravu originálního lineckého cukroví. Dvě kulatá vykrajovátka s rovným a vlnitým okrajem a šest mini vykrajovátek s vánočními motivy pro vykrojení středů. Uloženo na kroužku pro přehledné skladování, cena 119 Kč.

Kreativci ocení vykrajovátka s pístem neboli razítkem, dekorační nářadí a šablony, tvarovací formičky, válečky a další nezbytnosti pro dekorování jednotlivých kousků.

Foto: WWW.SVETCUKRARU.CZ

Novinkou je vykrajovátko srdíčko (29 Kč) z nerezové oceli na hrneček nebo misku.

Praktické jsou silikonové formičky na čokoládu, která jde snadno vyklopit. Dobře se uplatní i na výrobu ledových kostek.

Reklama

Výběr článků

Načítám