Hlavní obsah

Powerbanka jako šikovný pomocník i praktický dárek

Novinky, ort

Výkon chytrých telefonů se neustále zvyšuje, což uživatelé ocení nejen při hraní her. Nese to ale s sebou i stinnou stránku – většina moderních smartphonů se neobejde bez nabíječky více než den. Pomoci mohou tzv. powerbanky, tedy externí baterie, jež dokážou dodat mobilům potřebnou energii.

Foto: archív výrobce

Powerbanky nemusí sloužit pouze k nabíjení chytrých telefonů. Dodat energii mohou prakticky jakémukoliv zařízení s USB portem.

Článek

Powerbanka může představovat praktický vánoční dárek, který přijde vhod nejen na cestách. Používat ji je totiž možné například i v místech, kde je zásuvka příliš daleko. Typicky v hotelech nemusí nabíječka dosáhnout od zásuvky až k posteli. Řešením je pak nabíjení prostřednictvím powerbanky.

Tyto kapesní externí baterie přitom nemusí sloužit pouze k nabíjení chytrých telefonů. Dodat energii mohou prakticky jakémukoliv zařízení s USB portem. Řeč je například o počítačových tabletech, GPS navigacích nebo holicích strojcích apod.

Za pár stovek i za tisíce

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, startují ceny nejlevnějších powerbank už pod hranicí 200 Kč. Vyšplhat se ale klidně mohou na více než dva tisíce korun.

O ceně zpravidla rozhoduje kapacita externí baterie, která se počítá v jednotkách mAh. Verze s 10 000 mAh bude logicky dražší než varianta s 2000 mAh. Pro představu powerbanka s dvoutisícovou kapacitou stačí zpravidla pro jediné nabití běžného smartphonu do plného stavu, u desetitisícovky je možné nabíjení opakovat klidně i čtyřikrát nebo pětkrát.

Neplatí ale vždy, že větší = lepší. Powerbanky s větší kapacitou jsou zpravidla výrazně těžší a větší. Něžnější pohlaví tak velmi často preferuje právě menší modely.

Foto: archív výrobce

Big Boy je power banka od společnosti Collpad, která láká především na elegantní vzhled. Nabízí se ve stříbrném a zlatém provedení a i přes kompaktní rozměry nabízí úctyhodnou kapacitu 10 400 mAh. Cena: 550 Kč

Foto: archív výrobce

Jednu z největších kapacit na trhu nabízí powerbanka GP Instant Power Pack GP302. S akumulátorem o velikosti 12 000 mAh je možné většinu smartphonů nabít klidně až šestkrát. Cena: 990 Kč

Foto: archív výrobce

Powerseed PS-10000 je jednou z dalších powerbank, které nabízejí kapacitu 10 000 mAh. Přestože se nabízí za podobnou cenu jako konkurence, u některých prodejců k ní navíc dostanete praktické cestovní pouzdro. Cena: 620 Kč

Foto: archív výrobce

Qoltec Power Bank externí baterie pro smartphone 2600mAh je aktuálně nejlevnější powerbanka na trhu. Nabízí kapacitu 2600 mAh. Cena: 140 Kč

Foto: archív výrobce

OMEGA Power Bank 2000mAh není o moc větší než obyčejná kreditní karta, snadno se tak vejde klidně i do peněženky. Cena: 180 Kč

Foto: archív výrobce

TP-LINK TL-PB10400 dokáže nabíjet klidně i dvě zařízení naráz. Cena: 750 Kč

Foto: archív výrobce

Energy Mouse

Foto: archív výrobce

Vzhled powerbanky Apei Cookie je přinejmenším netradiční. Tato kapesní externí baterie totiž vypadá jako sušenka. Cena: 510 Kč.

Foto: archív výrobce

Patriot FUEL Active 2000mAh dokáže sloužit i jako obyčejná baterka, kapacita je však pouze 2000 mAh. Cena: 190 Kč

Foto: archív výrobce

PWB9000 láká na extrémně odolnou konstrukci, které nevadí voda ani pády. Cena: 2000 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám