Hlavní obsah

Vánoce podle hudebních fajnšmekrů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba je pro spoustu lidí neodmyslitelnou součástí každého dne. Poslouchat ji můžeme na profesionálních Hi-Fi věžích, stolních počítačích, noteboocích i tabletech. Zabalit si oblíbené songy můžeme snadno i na cesty, díky chytrým telefonům a MP3 přehrávačům. Co nadělit hudebním fajnšmekrům pod stromek? Radost jistě udělají kvalitní sluchátka i mobilní reproduktory…

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na taneční hudbu se díky svým širokým možnostem polohování hodí sluchátka AKG K 67 TIËSTO. Jejich frekvenční rozsah se pohybuje od 16Hz do 24 kHz, citlivost činí 112 dB. Cena: 2500 Kč.

Perfektní ergonomii a dokonalé odhlučnění na cestách slibují sluchátka Marshall Minor FX. Nabízí citlivost 115 dB a rozsah 20 - 20 000 Hz. Výrobce počítal s tím, že špunty budou lidé využívat i s mobilními telefony, tak je rovnou vybavil i mikrofonem.

Sennheiser HD 215 II jsou uzavřená sluchátka, která se snaží poskytnout co největší komfort především při domácím poslechu. Vynikají především svým rozsahem 12 - 22 000 Hz i poměrně příznivou cenou, s ohledem na konkurenční výrobky. Cena 1900 Kč.

Špunty AKG K 374 jsou určeny především pro uživatele, kteří kladou důraz na odolnou konstrukci. Díky hliníkovému provedení toho sluchátka totiž vydrží daleko více, než obyčejné plastové modely. Cena 1900 Kč.

Reproduktor Logitech Multimedia Speaker Z50 nabízí výkon 10 W (PMPO), o který se stará měnič o velikosti 2,5 palce. Pro připojení slouží klasický kabel s konektorem jack 3,5 mm. Cena: 480 Kč.

Vzhledem pilulky se inspiroval přenosný bezdrátový reproduktor Beats Pill, díky kterému je možné hudbu poslouchat i bezdrátově. K mobilu nebo tabletu se snadno připojí prostřednictvím technologie Bluetooth. Cena 4800 Kč.

Především pro mladé a milovníky extravagance je určen bezdrátový Bluetooth reproduktor Ozaki O! Music powow. Je totiž vyveden ve výrazných barvách a abstraktních motivech. Něžnější pohlaví jistě ocení růžovobílou variantu. Cena 3000 Kč.

Audiosystém SoundBar Lenco SB-210BT se ukrývá v podlouhlé „tyči“, která se jednoduše připevní přímo na zeď nad plochý televizor.

Sada AV receiveru a reproduktorů Yamaha YHT-196 poslouží jako solidní základ pro domácí kino. Nechybí zabudovaný FM tuner ani podpora standardu HDMI 3D. Cena: 7900 Kč.

Kvalitní aparatura se hodí nejen na poslech hudby, ale také při sledování filmů. Nejen u počítače poslouží 5.1kanálový systém Logitech Z906. Te slibuje celkový výkon 500 W. Vhod přijde i dálkový ovladač. Cena: 6000 Kč.

Fota: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám