Hlavní obsah

Mobilní domek v Přerově pohltily plameny, dva lidé ještě stačili utéct

Právo, jr
Přerov

Z mobilního domku, který v sobotu brzy ráno v přerovské části Lověšice rázem zcela pohltily plameny, se naštěstí bez úhony podařilo utéct dvěma jeho uživatelům. Hasičům se podařilo z domku vynést tlakové láhve, které pak ochlazovali.

Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Požár v Přerově

Článek

„Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjely v sobotu v brzkých ranních hodinách k požáru v Lověšicích, místní části Přerova,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Podle údajů z oznámení v hovoru na tísňovou linku mělo jít o požár dřevěné kůlny nebo buňky poblíž železniční trati. „Operační středisko vyslalo na místo profesionální jednotky požární stanice v Přerově, dále také drážní hasiče a dobrovolné hasiče z Přerova a Troubek.

„Jednalo se o mobilní dům tzv. “mobilehouse“ o rozměrech zhruba 4x12 metrů. Plameny jej nekompromisně zcela pohltily a šance o jakoukoliv záchranu byla mizivá. V době vzniku požáru se uvnitř nacházely dvě osoby, které se naštěstí dokázaly včas dostat do bezpečí,“ uvedl Zdeněk Hošák.

V hořícím objektu zůstaly dvě tlakové láhve, které po nalezení hasiči v bezpečném prostoru ochlazovali. „Na místě pracoval také hasičský vyšetřovatel, po konzultaci s majitelem byla výše škody stanovena na částku 350 tisíc korun. S největší pravděpodobností došlo k zahoření od topného systému na dřevo,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám