Hlavní obsah

Těsně vedle. Češi chtěli do Nice, ale omylem odletěli do srbského města Niš

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Kuriózní příhoda se stala v pondělí čtyřčlenné skupině českých turistů, kteří chtěli na francouzskou Riviéru, ale omylem doletěli do srbského města Niš. Organizátor zájezdu si při rezervaci letenek spletl francouzské město Nice se srbským městem Niš. Slovenský server topky.sk v úterý uvedl, že omyl Češi zjistili až po přistání letadla.

Foto: Pavel Karban, Právo

Letadlo společnosti Ryan Air. Ilustrační foto

Článek

„Prosím vás, my nejsme ve Francii?“ ptali se zmatení Češi personálu. Nízkonákladová letecká společnost Ryanair totiž od letošního roku létá z Bratislavy do srbského města Niš, nikoliv do francouzského města Nice. Organizátor zájezdu si tuto „maličkost“ zřejmě neuvědomil.

S odvoláním na zaměstnance zmíněné letecké společnosti server napsal, že dva páry mladých Čechů se po vystoupení z letadla začaly zmateně ohlížet kolem sebe. „Venku bylo nepříjemně sychravo a turisté začali tušit, že něco není v pořádku,“ napsal server.

Zpět až v pátek

Vzápětí se Češi dozvěděli, že místo francouzského letoviska přistáli v Srbsku. „Ve Francii už měli rezervované ubytování i pronajatý automobil,“ uvedl server topky.sk.

Po chvíli se dověděli další špatnou zprávu. Nejbližší zpáteční let do Bratislavy je totiž naplánovaný až na pátek. „Co tady budeme dělat?“ nechápavě kroutili hlavami zoufalí Češi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám