Hlavní obsah

Šlégr se vrací do NHL

– PRAHA

Hokejový obránce Jiří Šlégr se po roční přestávce vrací do NHL. Olympijský vítěz z Nagana podepsal smlouvu s Vancouverem Canucks a na poslední chvíli sešlo z jeho plánovaného startu v reprezentačním týmu na turnaji o Pohár České pojišťovny v Pardubicích.

Foto: Jana Slováková

Den otevřených dveří na hodonínské průmyslovce 25.1. 2013

Článek

Dvaatřicetiletý Šlégr se na podmínkách blíže nespecifikované smlouvy s Vancouverem, jehož dres v minulosti již oblékal, domluvil během noci z pondělí na úterý. "S Vancouverem jsem jednal již delší dobu, ale konkrétně jsme se bavili asi poslední tři dny. Pak už to šlo rychle a já jsem rád, že jsme se domluvili," uvedl dvaatřicetiletý obránce v rozhovoru pro Český rozhlas.

Do Vancouveru, kde v roce 1992 zahajoval svou zámořskou kariéru, by měl odletět v nejbližších dnech. Pravděpodobně již ve středu. Do NHL se tak Šlégr vrací po roční pauze, během níž oblékal dres Litvínova a ruského Omsku. "Samozřejmě, že jsem rád, že se mohu vrátit do NHL a odejít jinam než do Liberce, kam bych pravděpodobně zamířil. V Litvínově by totiž fanoušci asi nebyli rádi, kdybych tam přijel v jiném dresu," přiznal Šlégr, který v NHL odehrál za Vancouver, Edmonton, Pittsburgh, Atlantu a Detroit celkem 573 zápasů, ve kterých nasbíral 223 kanadských bodů.

Už bez startu v národním týmu

Kouč národního týmu Lener odjezd vítěze Stanleyova poháru ze soustředění přijal celkem v klidu. "Nedá se nic dělat, takový je dnešní hokej. Už na tiskové konferenci týden před turnajem jsem říkal, že nemá cenu mluvit o hráčích z NHL. Lepší je jména dopsat než vyškrtávat. Jirkovu ztrátu musíme vzít jako fakt," uvedl Lener, který se zprávu o Šlégrově angažmá dozvěděl ráno při snídani.

Reklama

Výběr článků

Načítám