Hlavní obsah

Siegl zkazil v Příbrami Spartě vítězství

PŘÍBRAM

Fotbalisté Sparty Praha si zkomplikovali cestu za mistrovským titulem. V předehrávce 24. kola totiž dokázali na hřišti Marily Příbram pouze remizovat 2:2, a pokud slávisté splní v pondělí roli favoritů proti Synotu, jejich náskok v čele soutěže se smrskne na pět bodů.

Foto: ÚSZSMSK

Ilustrační fotografie

Článek

Sparťané přijeli do Příbrami sebevědomí a na jejich hře v úvodu utkání to bylo znát. Svou kombinační hrou zaměstnávali domácí obranu a středočeský tým se nějaký čas rozkoukával, než poprvé zaútočil. Jenže více než Zbončákovu dorážku mířící nad branku a Junovu ránu z hranice šestnáctky sparťané nevytěžili.

Domácí začali zlobit po dvaceti minutách, ale jejich postup směrem k Blažkovi byl těžkopádný. O to více ale uměli zahrozit, když už se k soupeřově brance dostali. Poprvé v 21. minutě, kdy se Kulič probil pravou stranou a přihrál zpět na Siegla, jenže obávaný kanonýr branku přestřelil.

Ještě blíže byl někdejší sparťan vedoucí trefě v 32. minutě, kdy míč mířící do opuštěné branky odkopl Homola. V závěru poločasu se zdálo, že hosté znovu přitlačí a budou se snažit rozhodnout už před přestávkou. Hübschman, netradičně hrající pravého obránce, hlavou nastřelil jen břevno a svůj premiérový ligový gól ještě odložil.

Zavadil se Sieglem zařídili plichtu

Na druhé straně se to ale brzy povedlo Turtenwaldovi, jehož výstavní volej po Svobodově centru skončil v rohu Blažkovy branky. Sparťané ale už poněkolikáté v letošní sezóně prokázali, že umějí obracet zápasy ve svůj prospěch. Po hodině totiž střídající Kincl vyrovnal, o sedm minut později jeho spoluhráči vyšachovali domácí obranu a po Sionkově přistrčení před prázdnou branku vstřelil Zbončák vedoucí gól; svůj první v rudém dresu po zimním přestupu z Liberce.

Jenže hosté své vedení udržet nedokázali. Čtrnáct minut před koncem si Zavadil, který je v Marile na hostování právě ze Sparty, povodil své kamarády z Letné a zpětnou přihrávku vyzval Siegla k vyrovnání. Pro nejlepšího aktivního ligového střelce to byla vůbec první trefa do sítě mužstva, v němž strávil většinu své kariéry. A Spartě tak zkomplikoval cestu za mistrovským titulem.

Předehrávka 24. kola fotbalové ligy
Marila Příbram - Sparta Praha 2:2 (1:0)
Branky: 44. Turtenwald, 76. Siegl - 60. Kincl, 67. Zbončák. Rozhodčí: Puček - Kašný, Vodička.ŽK: V. Svoboda, Otepka, Novák (všichni Příbram). ČK: 81. Otepka. Diváci: 5222.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám