Hlavní obsah

Šebrleho vzpružila i výhra v mariáši

Novinky, Miloš Jerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BIRMINGHAM

Dvoudenní válka osmičky sedmibojařů v National Indoor Areně vypukne v sobotu v devět ráno birminghamského času úvodní šedesátkou. V sázce budou medaile z halového mistrovství světa v atletice a se zbraněmi těžkých kalibrů do ní zasáhnou proslulí čeští bojovníci Roman Šebrle a Tomáš Dvořák.

Foto: Lenka Zvonková

Senioři z Valašských Klobouk jsou zváni na jarní besídku

Článek

Spolu se na světě pod střechou střetnou teprve podruhé. Před čtyřmi lety v japonském Maebaši se bil lépe prvně jmenovaný, když si vezl domů bronz, na jeho rivala pak zůstala sportovci nenáviděná bramborová medaile za čtvrté místo.

Lobodin je fajn, ale je třeba jej porazit

Trumf trenéra Dalibora Kupky Šebrle by rád znovu vyhrál, jako se mu to povedlo na minulém MS před dvěma lety v Lisabonu. Vyrukuje do šestnáctého sedmiboje v kariéře. Z nich vzdal pro zranění pouze jeden na Evropě 1998 ve Valencii.

"Včera jsem vyhrál v desetníkovém mariáši nad trenérem a masérem Křížkem 150 korun," byl nejen po velké výhře na karbanickém poli, ale především po páteční ranní rozcvičce v suterénu haly bezvadně naladěn Šebrle.

"Cítím se v pohodě. Mám to vyzkoušené. Až na Edmonton, kde se ozvalo zranění, tak to dobře pro mě potom dopadlo." Odnést Šebrleho nažhavení by měl také jeho starý známý a letos první muž světových tabulek Rus Lev Lobodin. "Je to bezvadný kluk, ale musím ho porazit."

Dvořák se do předpovědí nepouští

Na poslední dvě desítky hodin před startem sedmibojařského maratónu, jehož cíl je až v neděli navečer po závěrečném kilometru, si loňský král českých atletů už neplánoval žádné tréninkové manévry.

Na odpoledne si objednal na hotelu Jurys Inn, kde výprava bydlí, lehkou masáž, pak měly přijít na řadu počítačové hry Robin Hood a Rainbow Six. Hotelová jídla, i když chutná, ale chudá na maso, chtěl pak žaludku kompenzovat bohatší večeří v některé z blízkých restaurací. A pak už do postele, protože budíček mají vícebojaři v den soutěže vždycky časný. "Vstanu v šest a ve tři čtvrtě na osm už musím být v hale," plánoval.

Druhé české eso ve hře Dvořák se před dnešním velkým kláním nepouštěl do nějakých předpovědí. Jakoby se spíš vžíval do role muže, chystajícího se zaútočit ze zálohy. "Vůbec si teď neumím představit, která disciplína by mě mohla sednout. Bude to těžké od začátku do konce," utrousil a vystříhal se předpovědím před svým čtvrtým startem na halových MS.

Z nich však má trumf trenéra Zdeňka Váni a trojnásobný světový šampión v desetiboji pouze jedno osm let staré stříbro z Barcelony.

Reklama

Související články

Šebrle věří, že má šanci rvát se o zlato

Nebýt zdravotních problémů v přípravě, český vícebojař Roman Šebrle by měl na HMS v Birminghamu hodně smělé plány. Kvůli natrženému lýtkovému svalu a nedávné...

Atletická výprava je skromná, ale má ambice

I když devítka českých atletů zasáhne na halovém mistrovství světa jen do šesti soutěží, může si nepočetná reprezentace v Birminghamu činit naděje na několik...

Na halovém MS bude zářit méně hvězd

Nadcházející šampionát v birminghamské hale bude ochuzen o některá zvučná jména světové atletiky. Mimo jiné přední američtí sprinteři Maurice Greene...

Výběr článků

Načítám