Hlavní obsah

Nedvěd už ani nepamatuje, kdy musel tolik bránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURÍN

Záložník Juventusu Turín a kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd marně pátral v paměti, kdy na hřišti plnil tak defenzivní úkoly jako v úterním semifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid. Nedvěd se na levém kraji zálohy k útočení téměř nedostal a hleděl si především černé obranné práce.

Foto: Leona Roháčková
Článek

"Jsem zvyklý hrát hned za útočníky a hodně podporovat ofenzívu. To mi sedí samozřejmě víc. Na Realu jsem naopak musel plnit hodně obranných úkolů," řekl Nedvěd. "Ani si nepamatuji, kdy jsem hrál tak zataženě. Vždyť jsem se na Realu dostal asi k jedné nebezpečné akci," dodal k zápasu, v němž si jeho tým i přes prohru 1:2 uchoval postupovou naději.

Nedvěda těší fakt, že Juventus zůstal ve hře o finále. Italský klub měl z drtivé ofenzivní síly španělského týmu před zápasem respekt a sám Nedvěd prohlašoval, že dobrý bude každý výsledek, který neskončí výhrou Realu o více než jednu branku. "To jsme splnili, navíc jsme dali gól, takže v odvetě bude všechno otevřené. Vždyť nám stačí vyhrát 1:0," připomněl Nedvěd, který hřiště opustil v 82. minutě. Bezbřehé euforii však nepropadá. "Real je i venku strašně silný, ale v úterý jsme zjistili, že se s ním dá hrát," těšil se český záložník.

Čekají klíčové duely

Juventus měl přitom na dosah ještě přijatelnější výsledek. Po Trezeguetově vyrovnání na konci prvního poločasu dlouho držel nerozhodný stav, pak se trefil Roberto Carlos a zajistil Realu do odvety jednobrankový náskok. "Carlosův gól přišel v ten nejnevhodnější okamžik. Ve druhé půli jsme už nebyli tak zalezlí jako v první a Real jsme přehrávali. Trochu náhodný gól na konci první půle nám pomohl," povšiml si Nedvěd.

'Starou dámu' čekají v nejbližších dnech klíčové zápasy sezóny. Turín má na dosah v předstihu zisk mistrovského titulu, musí ale na vlastním hřišti v sobotu zdolat Perugii. Ve středu se pak utká s Realem Madrid o postup do finále Ligy mistrů. "Teď je to náročné. Nevzpomínám si, kdy jsem měl volný den," povídal Nedvěd před cestou na dnešní odpolední trénink.

Reklama

Související témata:

Související články

Nedvěd myslí na finále Ligy mistrů

Kapitán české fotbalové reprezentace a opora Juventusu Turín Pavel Nedvěd (30) je zejména na jaře nesporně nejvýraznější osobností obou zmíněných týmů. Trenéři...

Real vykročil do finále Ligy mistrů

Fotbalisté Realu Madrid učinili další krok k obhajobě titulu v Lize mistrů, když v úvodním semifinále zdolali na vlastním stadionu Juventus Turín 2:1. O branky...

Výběr článků

Načítám