Hlavní obsah

Montoya v kvalifikaci nejrychlejší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOCKENHEIM

Vozy stáje Williams opanovaly kvalifikaci na Velkou cenu Německa na Hockenheimringu. Oproti první kvalifikaci si v druhé jen vyměnily místa. Do závodu z nejvýhodnější pozice odstartuje Kolumbijec Juan Pablo Montoya, vedle něj v první řadě bude stát Ralf Schumacher.

Článek

Těžkou pozici bude mít Ralfův bratr Michael s ferrari, který zajel až šestý nejlepší čas. Lépe dopadl jeho stájový kolega Rubens Barrichello, který bude v neděli stát hned za oběma williamsy. "Nebyla to má nejlepší kvalifikace. Ovládání vozu nebylo stoprocentní, ale pro závod zůstávám optimistou," řekl obhájce titulu Schumacher. "Porazit williamsy bylo dnes složité. Jel jsem na hranici možností, v závodě mám šanci, pokud se mi povede start," přidal Barrichello.

Stáj Renault může být spokojena se čtvrtým nejrychlejším časem Jarna Trulliho.

Před úřadujícího mistra světa a vedoucího muže průběžného pořadí Michaela Schumachera se ještě pátým časem dostal Kimi Räikkönen z Finska na mclarenu. Jeho stájový kolega Skot David Coulthard, o jehož setrvání v britské stáji mnozí odborníci pochybují, bude startova až z desáté pozice. Před něj se dostaly obě toyoty (7. Panis a 9. Da Matta) a druhý renault (8. Alonso).

Pole budou již tradičně uzavírat oba vozy týmu Minardi.

"Horko bude hrát v neděli významnou roli. Jak po fyzické, tak mentální stránce, ale půjde i o spolehlivost vozů, a v tom se máme letos o co opřít," řekl k směrem k zítřejšímu závodu nejrychlejší muž kvalifikace.

Mluvilo se o změnách

Šéfové stájí formule 1 debatovali v Hockenheimu o tom, jak na závodní okruhy přilákat více diváků. Problém vidí v nových pravidlech kvalifikace, podle nichž se jezdí jedno kolo v pátek a druhé v sobotu. Po skončení sobotních druhých jízd fanouškům nezbývá než čekat čtyřiadvacet hodin na nedělní závod. Řada z nich proto raději dává přednost televizi.

Šéf stáje Minardi Paul Stoddart navrhuje vyplnit dlouhou pauzu mezi sobotním druhým kolem kvalifikace a nedělní Velkou cenou exhibičními závody dvousedadlových formulí, do nichž by vedle profesionálních jezdců usedaly známé celebrity. Další návrh jen počítá se změnou systému kvalifikace, a to tak, že by se první kolo jezdilo v sobotu a druhé v neděli před závodem.

Výsledky - kvalifikace
1. Montoya (Kol./Williams)1:15,167 (prům. rychlost: 219,064 km/h)
2. R. Schumacher (Něm./Williams)1:15,185
3. Barrichello (Braz./Ferrari)1:15,488
4. Trulli (It./Renault)1:15,679
5. Räikkönen (Fin./McLaren)1:15,874
6. M. Schumacher (Něm./Ferrari)1:15,898
7. Panis (Fr./Toyota)1:16,034
8. Alonso (Šp./Renault)1:16,483
9. Da Matta (Braz./Toyota)1:16,550
10. Coulthard (Brit./McLaren)1:16,666

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám