Hlavní obsah

Iverson poslal Sršně na dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Basketbalisté Philadelphie postoupili v play-off NBA do semifinále Východní konference. V pátek zvítězili v New Orleansu 107:103, oč se nejvíce přičinil autor 45 bodů a sedmi doskoků Allen Iverson, a sérii vyhráli poměrem 4:2.

Foto: Jan Kaše

A je odstartováno

Článek

Domácí mohli jen litovat devíti neproměněných trestných hodů; k výhře jim nepomohlo ani 36 bodů Jamala Mashburna, který opět hrál i se zlomeným prostředníkem.

V New Orleansu zářil Iverson, který šest ze svých 45 bodů nastřílel v dramatickém závěru zápasu a rozhodl o postupu hostujících Sixers. Ti se v konferenčním semifinále utkají buď s Detroitem, nebo s Orlandem, které v pátek nedokázalo využít domácího prostředí k překvapivému vyřazení favorita.

Detroit zvítězil podruhé za sebou; nejvíce mu k tomu pomohl střelec 40 bodů Chauncey Billups, který v tomto ohledu sehrál nejvydařenější zápas své kariéry. Zaostal za ním i tradiční orlandský kanonýr Tracy McGrady, který v tomto individuálním souboji podlehl o tři body.

Východní konference
Orlando - Detroit 88:103 (stav série 3:3)
New Orleans - Philadelphia 103:107 (konečný stav série 2:4)
Západní konference
Portland - Dallas 125:103 (stav série 3:3)

Dallas promarnil třízápasový náskok

V dalších dvou duelech zato rozhodne až sedmý zápas. Nejlepší východní celek v základní části soutěže Detroit odvrátil hrozbu vyřazení vítězstvím 103:88 v Orlandu, na západě pak Portland porazil tým Dallasu 125:103 a rovněž prodloužil čtvrtfinálovou sérii na maximální počet utkání.

Portland přitom vstoupil do play-off hodně špatně, ale nyní se může zapsat do historie: nikomu se totiž ještě nepodařilo otočit sérii ze stavu 0:3 až k postupu. Komentátoři obdivně hovořili o 'zmrtvýchvstání' Trail Blazers, které nyní čeká rozhodující zápas v neděli v Dallasu. Vítěz narazí v druhém kole play-off na Sacramento.

Domácí sehráli vynikající druhou čtvrtinu a v poločase vedli už o 26 bodů. Tradiční opoře Mavericks Dirku Nowitzkému se tentokrát vůbec nedařilo, německý basketbalista se za celý zápas trefil do koše jen dvakrát.

"Některé týmy by to možná už zabalily. Ale my si po třech porážkách řekli, že prostě zkusíme jednou vyhrát, a pak se nám začalo dařit," prohlásil portlandský Bonzi Wells. "A teď si říkáme, proč bychom nemohli zrovna my změnit historii?" dodal zálibně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám