Hlavní obsah

Hamáčková nebude riskovat start na HMS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tyčkařka Pavla Hamáčková se rozhodla nestartovat na halovém mistrovství světa v Birminghamu, které začíná tento pátek. Bývalá mistryně světa i Evropy v hale odřekla svou účast kvůli nedoléčenému zranění kotníku, kvůli kterému vynechala i domácí šampionát v Bratislavě.

Článek

Obhájkyně titulu z Lisabonu si podvrtla kotník na lednovém soustředění na Kanárských ostrovech a trápila se s ním v průběhu dosavadní halové sezóny. Přesto dokázala splnit v Saské Kamenci limit a o den později v Postupimi vytvořit český rekord 457 centimetrů. "Jenomže ta noha mě bolí a nepřestává to," řekla Hamáčková. Svěřenkyně Boleslava Patery měla podobný problém už loni, kdy kvůli zádům vynechala ME v Mnichově.

Čtyřiadvacetiletá atletka Dukly Praha zkusila obout tretry a usoudila, že nebude hazardovat se svým jménem a hlavně se svým zdravím. Dokonce kouč Patera jí přemlouval, ať to zkusí, ale osmá tyčkařka z mistrovství světa v Edmontonu nepodlehla. "Nechci se vrátit tam, kde jsem byla kvůli zraněním zad loni," vysvětlila Hamáčková. "Nechtěla jsem jet do Birminghamu jako poloviční kripl," prohlásila.

Šetří se na letní sezónu

Důležitější je pro tyčkařku letní sezóna. "V hale jsem chtěla skákat pouze v případě, že budu schopna na mistrovství světa skočit na úrovni osobního maxima. A to si nejsem jistá," uvedla. Proto nebude běhat do té doby, než bolest vazu z vnitřní strany paty ke kotníku zmizí. "Moc jsem na MS chtěla jet," připustila. "Jsem na tom moc dobře, jsem silná, třeba v benči zvednu devadesát kilo," podotkla. "Ale ten úpon se prostě na mě naštval," dodala.

Do Birminghamu tak ve středu odletí pouze devět českých reprezentantů. Obhajovat titul z Lisabonu bude Roman Šebrle, s kterým se objeví v sedmiboji také Tomáše Dvořák. Devátého halového šampionátu se zúčastní také výškaři Jaroslav Bába, Tomáš Janků a Iva Straková, tyčkaři Adam Ptáček a Štěpán Janáček, mílař Michal Šneberger a půlkař Roman Oravec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám