Hlavní obsah

Favorizované Pardubice zaskočil tuhý odpor

Novinky, Igor Bruzl, Marek Burkert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE/TŘINEC

Sebevědomí a úsměvy na tvářích hokejistů Pardubic, kterými oplývali před zahájením semifinále proti Třinci, jsou už dávno pryč. Jasný vítěz základní části extraligy sice v sérii dvakrát vedl, ale v pátek na svém ledě bude hledat recept na Oceláře za rovného stavu souboje o finále.

Foto: Aleš Dvířka - HZS MSK

Záchrana leguána

Článek

Favorit asi tak tuhý odpor protivníka nečekal. Jestliže se předpokládalo, že v technickém boji budou rozhodovat hokejové kvality, pak skutečnost je úplně jiná. Třinečtí pochopili, že bez důrazu a potřebné agresivity neuspějí a pardubický tým se s tradičními zbraněmi, které v play-off vytahuje z arzenálu nejedno mužstvo, nedokáže srovnat.

Trenér Ocelářů Pavel Marek si přitom nemyslí, že by jeho svěřenci hráli záludně. "My vůbec nejsme brutální. Máme technický tým, který takové věci ani nemá v krvi. Hrajeme do těla, nenecháme se bít a chráníme si brankáře, což je snad v play-off obvyklé. Ani hráče nenabádám, aby se snížili k unfair zákrokům," poznamenal Marek.

Nekomentoval předčasný odchod pardubických hokejistů do šatny ve čtvrtém utkání, kdy na ledě zůstal jen náhradní gólman Barek a pětka mladíků. Stejně jej nechalo klidným i plačtivé vystoupení trenéra Říhy na pozápasové tiskové konferenci. "To jsou pardubické problémy. Nálada v naší šatně je skvělá, boj o finále je dál otevřený," usmál se Marek.

Hledání chyb

Východočeši spílali rozhodčím i soupeři, odmítli mluvit s novináři a hledali příčiny prohry všude, jenom ne ve vlastních řadách. Zdá se, že se dostatečně nepoučili z minulých sezón, kdy stačilo málo a mužstvo šlo psychicky ke dnu. Tentokrát Pardubice rozhodil i disciplinární trest pro obránce Dubna, přišlo několik sporných verdiktů sudích a veškerá suverenita zmizela.

"Ani se nedivím, že hráčům není do řeči. U nás existuje nejednotný výklad pravidel a posuzování zákroků," reagoval generální manažer klubu Zbyněk Kusý. "To divadlo na ledě k play-off také patří. Hlavně jsme ale přestali dávat góly. Musíme se vrátit k našemu hokeji, uklidnit se a teď doma dosáhnout třetí výhry v sérii," doplnil Kusý.

Hráči mají dva dny na vyčištění hlav, v pátém duelu musí dokázat, že jsou buď týmem zralým na titul nebo labilním ansámblem, nad nímž se vznáší stín neúspěšných play-off minulých sezón.

Reklama

Související články

Pardubice nadělily Třinci "desítku"

Nápaditě zakončující hokejisté Pardubic vyučovali tragicky střílející Třinec z produktivity a vkročili rázně do semifinále play off extraligy. Oceláři...

Třinecký útok zradila koncovka

Nevěřícně kroutili hlavou fanoušci Pardubic v prvních pěti minutách úvodního zápasu semifinále s Třincem. Hostující útočníci se v obranném pásmu Východočechů...

Třinec se nevzdal a vyrovnal sérii

Východočeši nepředvedli v druhém semifinálovém utkání tak soustředěnou hru jako ve čtvrtek, naopak Třinci se povedl parádní úder, když třemi góly během čtyř...

Výběr článků

Načítám