Hlavní obsah

Jaroslav Dvořák

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz
Článek

Český politik, lékař - neurolog a od roku 2017 poslanec. Byl lídrem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) ve Zlínském kraji. Ve volbách do Poslanecké sněmovny v říjnu 2017 získal 4,45 % preferenčních hlasů.

Dvořák se narodil 4. listopadu 1957. Jako lékař působí v ordinacích a v nemocnici ve Valašském Meziříčí, v Rožnově pod Radhoštěm a ve Vsetíně. Zaměřuje se především na bolesti páteře, bolesti hlavy a poúrazové stavy.

V komunálních volbách v roce 2010 kandidoval jako nestraník za TOP 09 do zastupitelstva Valašského Meziříčí, ale neuspěl. Později se stal členem hnutí SPD, za které byl v krajských volbách v roce 2016 zvolen jako člen SPD a lídr kandidátky tohoto hnutí zastupitelem Zlínského kraje.

Do zastupitelstva Valašského Meziříčí se nakonec dostal ve volbách v roce 2018, kdy se vlivem preferenčních hlasů na kandidátce SPD dostal ze sedmého místa na místo první.

Od roku 2017 je také poslancem za SPD v Poslanecké sněmovně. S více než čtyřmi procenty preferenčních hlasů se v kandidátce umístil druhý po současném poslanci Jaroslavu Holíkovi.

Žije ve Valašském Meziříčí.

Články k tématu