Hlavní obsah

DOKUMENT: Dopis ministryně Šlechtové premiéru Babišovi

Text dopisu ministryně obrany v demisi Karly Šlechtové (za ANO) premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně obrany Karla Šlechtová

Článek

Vážený pane předsedo vlády,

reaguji na útočnou diskreditační kampaň v médiích, která je v těchto dnech zaměřena na mě jako na reprezentantku vlády a ministerstva obrany. Považuji za nehorázné účelové vytahování využití letištního VIP salonku během oficiálních zahraničních cest mého pracovního týmu, aniž by se zohlednily i ušetřené peníze, že jsem záměrně využívala jen economy lety proti business class či vládní letce, a tím ušetřila mnohem větší částky státu.

Žádám Vás proto, pane předsedo, abyste se zastal dobrého jména hnutí ANO ve vládě, které reprezentuji, a zajistil oficiální vyhodnocení nákladů všech ministerstev v období minulé vlády na zahraniční i tuzemské pracovní cesty, a to včetně využití leteckých tříd a vládní letky, nákladů na počet doprovodu a souvisejících servisních služeb.

Požaduji toto proto, že jsem od začátku svého působení v ministerské funkci kladla na první místo ohled na ekonomické zájmy státu a ve všem svém konání se snažila v prvé řadě o chování dobrého hospodáře. Nehodlám na sobě v tomto ohledu nechat neprávem pohanu.

Věřím, že ani Vám není lhostejné dobré jméno minulé ani této vlády a dokážete tak veřejnosti, že v naší vládě podle svých vlastních dnešních slov „jdeme příkladem a neplýtváme penězi daňových poplatníků”.

S úctou

Karla Šlechtová, ministryně obrany

Reklama

Výběr článků

Načítám