Hlavní obsah

Přirozená součást rostoucích firem? ERP systém

Několik specifických systémů či softwarů, které spolu neumějí komunikovat, v jedné firmě? Ničím výjimečná realita mnoha společností, které si s postupným růstem pořizovaly jeden systém na účetnictví, další na skladové hospodářství, jiný pro zpracování obchodních či servisních zakázek a další pro vyhodnocování marketingových aktivit. Výsledek?

Foto: Solitea Byznys

Přirozená součást rostoucích firem: ERP systém

Článek

Data, informace a zase data, která nikdo efektivně nevyhodnocuje, zahlcení zaměstnanci, těžkopádné procesy i rozhodování, vznikající chaos a blížící se „zlom“, kdy jeden z vysoce postavených manažerů obrazně řečeno bouchne do stolu a zavelí k nástupu armády jedniček a nul systému ERP (Enterprise Resource Planning).

Rozhodne-li se odvážný firemní vizionář, nejčastěji majitel či CEO, zmáčknout spoušť investice a nákupu systému ERP, přichází na řadu výběr dodavatele. Na co se zaměřit? Jakmile si vyberete systém, který nabízí požadované funkce relevantní pro váš byznys, ptejte se na další služby. Totiž právě kvalita odborníků, konzultantů a jejich následná a obvykle dlouhodobá péče je klíčem k úspěchu.

Kvalitní dodavatel disponuje týmem odborných konzultantů, kteří nejen že zanalyzují procesy a potřeby firmy, zaškolí vaše zaměstnance a IT pracovníky a systém implementují, ale dále vám budou k dispozici. Aby vám naslouchali, systém fungující v reálném provozu průběžně upravovali dle nově vznikajících požadavků spojených s firemním růstem, předávali know-how, nebo doporučovali nejvhodnější řešení.

„Z našich zkušeností víme, že klienti velmi oceňují, když je konzultant zároveň analytik a programátor. Nejen, že dokáže detailně zanalyzovat firemní procesy, ale požadavky rovnou překlopí do digitální reality. Nedochází ke ‚ztrátě v překladu‘ a implementace ERP je o to plynulejší,“ říká Roman Vinš, šéf českého ERP systému Solitea Byznys, který dnes patří mezi nejvyspělejší a nejrozšířenější ERP pro střední organizace, velké korporace i veřejné instituce.

Foto: Solitea Byznys

Roman Vinš, ředitel produktu Solitea Byznys

„Podpisem smlouvy a nainstalováním systému naše práce nekončí, naopak začíná. Naším byznysem je dlouhodobá péče o klienta. Stáváme se jeho partnerem a pomáháme mu růst,“ doplňuje Vinš.

Ano, nákup ERP systému může či spíše měl by být manželstvím na celý život. I proto je pro firmy a organizace investice do nákupu ERP zásadním rozhodnutím. Nejrozumnější prvním krokem je kontaktovat případného dodavatele, potkat se, pobavit se o potřebách a ukázat si funkčnosti systému.

„Chytře plánovat výrobu a logistiku, řídit nákup, marketing i prodej, hlídat finance, udržovat vztah se zákazníky, sofistikovaně organizovat nábor lidí i následnou péči o zaměstnance. Moderní firma s vizí budoucího vývoje se dnes bez kvalitního ERP systému neobejde. Naším úkolem je být takovým firmám partnerem a pečovat o jejich úspěch,“ uzavírá Roman Vinš.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám