Hlavní obsah

Díky úsporným technologiím může být sprchování mnohem příjemnější a zároveň levnější

Už v roce 1987 se společnost Hansgrohe díky Klausi Grohemu, synu zakladatele, zařadila mezi první výrobce sanitárního vybavení, kteří nabízejí úsporné sprchy. V současnosti uvedla společnost do života řadu projektů, které zajišťují, že je jejich výroba ekologická a ohleduplná vůči zdrojům.

Foto: Hansgrohe.cz

Sprchování přináší příjemný zážitek díky proudu PowderRain ve sprchách Rainfinity EcoSmart

Článek

Výrobky značky Hansgrohe mohou výrazně ovlivnit spotřebu vody a zároveň vaše výdaje díky moderním technologiím. Například sprchy hansgrohe vybavené technologií EcoSmart spotřebují až o 60 procent méně vody než běžné produkty. Spotřeba vody je u hlavových a ručních sprch snížena na 9 litrů za minutu, zatímco produkty označené „green“ spotřebují pouze 6 litrů za minutu. To nejen znamená, že spotřebováváte méně vody, ale také potřebujete méně energie na ohřev vody – dobrá zpráva pro planetu a dobrá zpráva také pro vaši peněženku.

Foto: Hansgrohe.cz

Perlátor EcoSmart ve sprchách hansgrohe

Každá kapka se počítá

EcoSmart může pomoci snížit spotřebu vody na přibližně 5 litrů za minutu také u umyvadlových baterií hansgrohe. Jak to funguje? Přidáním vzduchu a pomocí speciálního omezovače průtoku. Perlátor EcoSmart je integrován do výtoku baterie a obohacuje vodu vzduchem. Výsledkem je bohatý, bublající proud vody se stálým výkonem, a to i když tlak vody kolísá. Omezuje průtok a neustále šetří vodu.

Neplýtvejte teplou vodou

Otevřením páky baterie do střední polohy může váš ohřívač vody spínat, a to i v případě, pokud nepotřebujete nutně teplou vodu. Z toho důvodu spouští teplou vodu baterie hansgrohe CoolStart pouze v případě, kdy to opravdu požadujete, a to až otočením páky doleva. To znamená, že spotřebováváte pouze tu tepelnou energii, kterou potřebujete.

Foto: Hansgrohe.cz

Baterie hansgrohe CoolStart spouští teplou vodu pouze v případě, kdy to opravdu potřebujete

Užijte si více s menším množstvím vody

Vylepšete každou vteřinu svého zážitku ze sprchování a zároveň šetřete vodu s každou kapkou s hansgrohe AirPower. Tato chytrá technologie obohacuje každou kapku vzduchem, aby byla svěží, plnější a sametově hebká na pokožce. Když použijete méně vody, budete se cítit příjemně. AirPower lze nalézt v široké řadě sprchových produktů hansgrohe a ve vybraných vodovodních bateriích.

Kalkulátor vašich úspor

Chytrý nástroj hansgrohe okamžitě ukáže, jaké jsou možnosti úspor s ekologicky šetrnou technikou EcoSmart. Kalkulátor úspor bleskově zjistí, s jakými produkty můžete ušetřit – a ochránit tak cenné zdroje.

Spočítejte si sami potenciál úspory vody:

Spočítejte si sami potenciál úspory vody: ─ dle počtu osob v domácnosti,

Spočítejte si sami potenciál úspory vody: ─ dle počtu osob v domácnosti, ─ dle používané energie,

─ dle průměrné doby sprchování.

Přijmout odpovědnost a jednat udržitelně

V rámci své filozofie se Hansgrohe zaměřuje na férové jednání s lidmi, které je založeno na vzájemné důvěře a respektu. Aby spolu lidé mohli dobře žít, potřebují také nezničené životní prostředí. Ochrana a zachování životního prostředí jsou tedy nezbytností. Dokonce i zelená barva v logu Hansgrohe byla zvolena zcela záměrně – jako symbol „zelené společnosti“ ze Schwarzwaldu.

Foto: Hansgrohe.cz

Hansgrohe - úsporné technologie, které fungují v souladu se životním prostředím

Cílem je klimatická neutralita

Společnost Hansgrohe se ztotožňuje s udržitelným zaměřením „zelené společnosti“. Myšlenku zeleného přístupu rozvíjí vlastními nápady a jednotlivé projekty se mění ve velké celky. V roce 2022 budou všechny provozovny společnosti Hansgrohe včetně všech výrobních závodů, poboček a prodejních zastoupení po celém světě klimaticky neutrální. Týká se to přímých emisí, ale i energie spotřebovávané na jednotlivých pracovištích. Výpočet zahrnuje emise z interních procesů a závodů, ale i emise generované při výrobě nakoupených objemů energie.

Do roku 2030 plánuje dosáhnout klimatické neutrality včetně jejich výrobků. Pro tento krok počítá s klimatickou neutralitou používaných surovin, obalů, logistiky a všech výrobků.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám