Hlavní obsah

Psa naučíte prakticky cokoliv. Nechte si poradit od odbornice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka a Češi patří neodmyslitelně k národu pejskařů. O němého člena rodiny je ale potřeba se starat stejně jako o dítě. O tom, jak o psího mazlíčka řádně nejen pečovat, ale i jak ho cvičit, nám do podcastu Jiný hrníček přišla poradit chovatelka, aktivní závodnice v psích sportech a trenérka Online psí školy Marie Trauškeová.

Foto: Novinky

Další díl podcastu Jiný hrníček

Článek

„Slušné chování se dá naučit každé plemeno, některému to trvá déle, ale se správným přístupem se dá s každým pejskem naučit téměř cokoliv,“ tvrdí Trauškeová s tím, že samozřejmě záleží na věku pejska a na tom, v jakém věku ho začínáte učit. Začít se dá už se štěňátkem. Ovčácká plemena se dá prý naučit až 100 triků.

„Já cvičím tím způsobem, že trénuji toho člověka, ne toho jeho pejska. Vysvětlím mu, jak ten trénink funguje, jak toho pejska něco naučit, a on svého psa pod mým dohledem učí. Můžu včas odhalit chyby a napravit je a doporučit mu třeba jinou metodu, kterou by to mohlo jít rychleji,“ vysvětluje trenérka, která má svůj online kurz, kde využívá takzvané pozitivní posilování.

O tom, co by měl ne pes, ale páníček zvládnout, aby pes byl vycvičený, nebo jak o zvíře pečovat v různých ročních obdobích, se doslechnete v podcastu.

Jiný hrníček

Zajímavosti zachycené redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka. Podcast o tom co hýbe, nebo hýbalo světem. Přehrajte si Jiný hrníček na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám