Hlavní obsah

Lukáš Bauer: Na závodech fandím Polákům, z české reprezentace nabídka nepřišla

Trojnásobný olympijský medailista či vítěz Světového poháru. To je ve zkratce jeden z nejúspěšnějších českých běžců na lyžích v historii Lukáš Bauer. V podcastu Dobojováno se s Lucií Černou vrací k úspěšné kariéře a mimo jiné přiznává, proč v současné době fandí na závodech polským lyžařům.

Hostem podcastu Dobojováno byl Lukáš BauerVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Proč netrénuje české lyžaře?
  • Rozhodování mezi horským kolem a lyžováním
  • O zlobení trenérů
  • Může se vrátit enormní divácký zájem?
  • Proč fandí na závodech polským lyžařům?

Aktivní kariéru ukončil v roce 2017, přesto v Lukáši Bauerovi dodnes zůstává ego závodníka. „Stačí, když vidím někoho na horizontu a hned se to ve mně probudí,” usmívá se Bauer, který v současné době působí u polské reprezentace. Z té české doposud nabídka nepřišla.

„Už asi ani nevěřím tomu, že by někdy přišla. Ani to pro mě není v tuhle chvíli priorita,” přiznává sympatický majitel stříbrné a dvou broznových medailí z olympiády.

Bauer měl, obrazně řečeno, „smůlu”, že musel ve stopě soupeřit s třináctinásobným mistrem světa Petterem Northugem z Norska. „Ale zase je lepší být někdy druhý v našlapané konkurenci než vyhrávat bez soupeřů. Navíc jsem mu to několikrát vrátil,” naráží zejména na triumfy na Tour de Ski.

Jak využívá kontakty napříč lyžařským světem, kdo z bývalých závodníků mu šel za svědka, proč nezůstal u horského kola a jak se vyrovnal s tím, že jeho syn nebude hrát za Barcelonu? O tom všem a mnohém dalším povídá v dnešní epizodě Dobojována, kterou si můžete pustit na videu, případně jako podcast v audio přehrávači v úvodu článku.

Foto: Novinky

Lukáš Bauer byl hostem podcastu Dobojováno.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám