Hlavní obsah

Vrátí se tropy i silné bouřky

Druhá polovina týdne bude znamenat návrat teplot k tropickým hodnotám a opětovně se místy setkáme i se silnými bouřkami, které mohou na jihu a jihozápadě republiky doprovodit i vydatné srážky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.6. 2022 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„V pátek a v noci na sobotu počasí u nás ovlivní frontální vlna – připravit se musíme místy opět na bouřky, ale na jihozápadě a jihu území i na vydatné srážky. Z víkendu bude méně oblačnosti i srážek v neděli,” konstatovala Honsová.

Ve čtvrtek se dočkáme jasné či polojasné oblohy a pouze ojedinělých přeháněk. Teploty se budou dostávat na 27 až 32 °C.

Pátek přinese nejprve polojasno až oblačno. V průběhu dne se zatáhne a od jihozápadu se přidají srážky a silné bouřky. „Během večera a noci na sobotu na jihozápadě a jihu území i vydatný déšť se srážkovými úhrny až kolem 50 milimetrů,” doplnila Honsová. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 22 °C, dopolední se dostanou na 28 až 32 °C.

Oblačno s deštěm či přeháňkami bude zpočátku i v sobotu. Ráno teploty klesnou na 18 až 14 °C, přes den, kdy by mělo být oblačnosti méně a převládat bude polojasno se dostanou na 23 až 27 °C.

Jasno až polojasno bude rovněž v neděli. Přeháňky či bouřky by se měly objevovat pouze ojediněle. Ranní minima setrvají v intervalu 18 až 14 °C, denní maxima se dostanou na 27 až 31 °C.

Teploty by měly kulminovat v pondělí. Bude i nadále jasno až polojasno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ranní teploty se oproti víkendu nezmění, odpolední budou stoupat k 28 až 32 °C.

Vlivem vlnící se studené fronty by se mělo v úterý ochladit na 23 až 27 °C. Převládat bude oblačno, místy s deštěm přeháňkami a ojediněle rovněž bouřkami. Polojasné oblohy bychom se měli dočkat až večer.

Vedra utne příchod prázdnin

Domácí

Ve středu a ve čtvrtek by mělo shodně převládat jasno až polojasno a ranními teplotami mezi 15 a 11 °C. Ve středu se maxima dostanou na 24 až 28 °C, ve čtvrtek 25 až 29 °C.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Teploty opět vystoupají nad 30 stupňů (ilustrační foto)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám