Hlavní obsah

Víkend slibuje slunečné počasí s vysokými teplotami

O víkendu a v první polovině příštího týdne si užijeme slunečného počasí a vysokých teplot, které budou stoupat nad hranici 20 stupňů Celsia. Zlom by měl přijít ve středu, kdy by měla dorazit studená fronta, která přinese srážky a ochlazení, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 10.10.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek nás ještě čeká oblačné počasí  s přeháňkami, které budou četnější na horách. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 10 a 14 stupni, přičemž pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr.

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle opět s přeháňkami. Objevovat se mohou i ranní mlhy. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 stupně, přes den vystoupají na 13 až 17.

V sobotu se naplno projeví teplé proudění, které se k nám bude dostávat kolem tlakové výše od jihozápadu. Převládat bude jasno či skoro jasno s ojedinělými ranními mlhami a nejnižšími teplotami mezi 9 a 5 stupni. Odpoledne se dočkáme maxim v rozmezí 19 a 23 stupňů,” uvedla Honsová.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Velmi podobně bude i v neděli. Počasí s minimem oblačnosti místy po ránu doplní mlhy či nízká oblačnost, která se však bude rozpouštět. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6, odpolední vystoupají na 20 až 24 stupňů. Tam, kde se mlhy udrží déle, budou maxima pouze kolem 18.

Podle Honsové není vyloučeno, že budou padat teplotní rekordy. Ten z Klementina je z roku 1791 a má hodnotu 23,2 stupně Celsia.

Změnu charakteru počasí meteorologové neočekávají ani v pondělí. Opět bude převážně jasno či polojasno, ráno opět s mlhami a minimy mezi 11 a 7 stupni. Odpolední maxima vystoupají na 19 až 23 stupňů. V místech, kde se mlhy udrží déle, to bude kolem 18 stupňů.

Ojedinělé ranní mlhy a minima mezi 11 a 7 stupni by měly vydržet též v úterý.  Nezmění se ani nejvyšší teploty, které zůstanou v intervalu mezi 19 a 23 stupni.

V průběhu středy by mělo od západu začít přibývat oblačnosti a začne se ochlazovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám