Hlavní obsah

Víkend přinese jarní teploty

Počasí v následujících dnech bude spíše než leden připomínat jaro. Tomu budou odpovídat zejména teploty, které se budou o víkendu šplhat až k 12 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30. 1. 2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat zataženo s velkou oblačností a zejména na severu republiky i s deštěm, který bude v polohách nad 600 a později 800 metrů nad mořem přecházet ve sněžení. Nejvyšší tepoty se budou pohybovat mezi 4 a 8 stupni Celsia, přičemž pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr.

V noci na pátek bude teplota kolem půlnoci klesat ke 4 stupňům až k nule, již ráno ale může být v Čechách až 8 stupňů. „Bude převážně zataženo až oblačno s občasným deštěm či přeháňkami,“ uvedla Honsová s tím, že odpolední teploty vyšplhají k 9 až 13 stupňům.

Charakter počasí se nezmění ani v sobotu. Převládat bude počasí s velkou oblačností a občasnými přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 stupně, přes den vystoupají na 8 až 12 stupňů.

Podobně by mělo vypadat počasí i v neděli. Zatažená obloha s deštěm či přeháňkami, které budou v nejvyšších polohách smíšené. Ráno teploty v rozmezí 8 až 4 stupně, přes den se dostanou na 7 až 11 stupňů.

Změnu modely neslibují ani v pondělí, kdy lze kromě četných přeháněk očekávat teploty mezi 9 a 13 stupni, ani v úterý, kdy se maxima dostanou na 6 až 10 stupňů Celsia.

Ve zbytku týdne by se již mělo ochlazovat a nejvyšší teploty by se měly vrátit k hodnotám kolem nuly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám