Hlavní obsah

Víkend bude slunečný a tropický

Konec týdne bude ve znamení jasné oblohy a vysokých teplot, které se v maximech budou dostávat až k tropickým 32 stupňům Celsia. Pouze lokálně se budou objevovat přeháňky či bouřky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 22.8.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Za změnou charakteru počasí bude teplé jihovýchodní proudění, které se naplno projeví o víkendu.

Již ve čtvrtek se po rozplynutí ranních mlh dočkáme převážně jasné či polojasné oblohy s teplotami mezi 22 a 26 stupni.

V pátek bude opět převážně jasno či polojasno, ráno opět ojediněle s mlhami a teplotami mezi 14 a 10 stupni. Odpoledne by se již měla maxima šplhat k 25 až 29 stupňům,” uvedla Honsová.

Velmi podobně s minimem oblačnosti bude i v sobotu. Odpoledne se nicméně místy mohou objevit lokální přeháňky. Ráno teploty klesnou na 17 až 13 stupňů, odpoledne vystoupají na 28 až 32 stupňů.

Dalším velmi teplým dnem bude neděle. Ranní minima klesnou na 19 až 15 stupňů, odpoledne se dostanou opět na 28 až 32 stupňů. Ochlazení zajistí místy přeháňky či bouřky, které se budou vytvářet zejména v odpoledních hodinách.

Podobně bude minimálně do poloviny příštího týdne. Počasí u nás bude ovlivňovat výšková tlaková níže, takže bude převládat polojasno, během odpoledne až oblačno s možností přeháněk či bouřek. Citelná bude vysoká vlhkost vzduchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám