Hlavní obsah

Vedra večer utnou bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové na západě země zvýšili varování před horky a na většině území Čech jej doplnili rovněž o varování před silnými bouřkami. Ty by se mohly vytvářet v průběhu pondělního večera.

Foto: Windy

Předpověď bouřek a srážek na úterý v 6:00

Článek

Silné bouřky může doprovázet krupobití a poryvy větru. Varování platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj od pondělních 20 hodin do úterních 03:00 hodin.

„V pondělí večer a v noci na úterý budou od západu postupovat přes naše území přeháňky a bouřky, v Čechách místy s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a kroupami. Bouřky budou během noci slábnout a od západu přecházet do trvalejšího deště,“ shrnul Český hydrometeorologický ústav.

Až do 20 hodin platí rovněž varování před vysokými teplotami, které překročí v maximech 31 °C. Pro části Středočeského, Plzeňského a Ústeckého kraje platí výstraha před velmi vysokými teplotami, kde mohou odpolední maxima překračovat dokonce 34 °C.

Na celém území republiky platí až do odvolání varování před nebezpečím vzniku požárů.

Reklama

Výběr článků

Načítám