Hlavní obsah

Ve čtvrtek nasněží a přidá se silný vítr, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na západě a jihozápadě České republiky očekávají meteorologové vydatné sněžení, díky čemuž by mohlo ve čtvrtek napadnout až 12 centimetrů sněhu. Na jihu a západě území se přidá ještě silný vítr, varoval ve středu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Karlovarském, Plzeňském a částech Jihočeského, Ústeckého a Středočeského kraje může od čtvrtečního podvečera do pátečního rána napadnout od 4 do 12 centimetrů sněhu, což může způsobit komplikace v dopravě.

„Mokrý sníh může působit škody na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a výpadky v energetice,“ upozornili meteorologové.

Později večer se v jižních oblastech přidá silný vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až 65 kilometrů v hodině. Výstraha se vztahuje na Vysočinu, Jihočeský, Jihomoravský a část Plzeňského kraje a v platnosti zůstane až do pátečního dopoledne.

Bouře Zehra a Bianca potrápí sever Evropy, do Česka přinesou vítr a sněžení

Počasí

Změnu charakteru počasí přinesou hluboké tlakové níže, kterým němečtí meteorologové dali jména Zehra a Bianca a jež potrápí zejména sever Evropy.

S ohledem na charakter letošní zimy bude sníh v nížinách představovat krajně neobvyklou podívanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám