Hlavní obsah

Týden přinese pravé letní počasí

Novinky, kov

Pravé letní počasí bude pokračovat i nadále – také v novém pracovním týdnu budou v hlavní dvojroli tropické teploty a bouřky. Pro Novinky to uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.7. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Velmi teplé jižní proudění, které v pondělí přinese až supertropických 35 stupňů Celsia, ukončí studená fronta, jež počasí u nás začne ovlivňovat už během noci na úterý. „Bouřky mohou být ojediněle silné, tj. doprovázené nebezpečnými jevy. Koncem týdne počasí ovlivní frontální rozhraní, které bude opět podporovat vznik bouřek,“ uvedla Honsová.

V pondělí bude jasno nebo polojasno, večer na Karlovarsku a Ústecku až oblačno a tam také místy přeháňky nebo bouřky. Odpoledne teploty vystoupají na 31 až 35 °C. Během noci na úterý bude přibývat od západu oblačnosti, místy se objeví déšť, přeháňky a bouřky, ojediněle i silné.

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území déšť, přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Na východě území bude zpočátku polojasno. Ranní teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní 24 až 28 °C.

Ve středu by mělo být polojasno až oblačno. Ranní teploty 17 až 13 °C. Přes den 25 až 29°C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno. Ranní teploty 17 až 13 °C, přes den teploměr ukáže 25 až 29 °C.

V pátek, v sobotu a v neděli lze čekat polojasno až oblačno, místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C, přes den 26 až 30 °C.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Lidé se v tropických teplotách osvěžují pod Mumlavským vodopádem.

Reklama

Výběr článků

Načítám