Hlavní obsah

Déšť a přeháňky. Teploty budou klesat

Česko čeká teplotně nadprůměrný týden, nicméně slunečních paprsků bude minimum, zato hodně přeháněk a deště. Odpolední maxima budou po celý pracovní týden stoupat nad 10 stupňů Celsia, postupně se ale budou snižovat. Sněhové vločky se do horských oblastí vrátí až o víkendu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4. 11. 2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Pondělní ráno je výrazně teplejší, než je na tuto dobu obvyklé, například v Ostravě Mošnově v 6:00 naměřili 13,1 stupně, uvedla Honsová. Teploty ale stoupaly vysoko na většině území, v nížinách se pohybovaly mezi 7 až 13 a i na Churáňově dosáhly až k 4,1 stupně Celsia.

Odpoledne vystoupí nejvyšší teploty na 10 až 14 stupňů, na Moravě a ve Slezsku na 12 až 16 stupňů Celsia. Bude převážně oblačno až zataženo, na východě ještě s přeháňkami.

V úterý ráno budou teploty opět relativně vysoko, a to mezi 8 až 4 stupni. Přes den se budou pohybovat mezi 9 až 13 stupni Celsia. Převládat by měla velká frontální oblačnost, během dne na východě území s deštěm.

Ve středu bude zataženo až oblačno, na východě s deštěm, v Čechách se objeví ojedinělé přeháňky. Ráno se ochladí na 6 až 2 stupně, denní maxima zůstanou na 9 až 13 stupních Celsia.

Ve čtvrtek bude nejméně oblačnosti, má být polojasno až oblačno, ale po ránu s nízkou oblačností. Srážky se vyskytnou ojediněle hlavně v Jeseníkách a Beskydcech. Ráno při vyjasnění 4 až 0, odpoledne 7 až 11 stupňů Celsia.

V pátek se budou objevovat zpočátku dne mlhy a nízká oblačnost. Tam, kde se rozpustí, bude až polojasno. Postupně ale bude od západu docházet k přibývání oblačnosti v souvislosti s brázdou nízkého tlaku. Přidá se déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou na 4 až 0, denní vyšplhají na 7 až 11 stupňů Celsia.

Víkend proprší

Víkend by měl propršet, na horách budou srážky sněhové, ale zpočátku v polohách do 1000 metrů ještě smíšené. V sobotu ráno klesnou teploty na 5 až 1 stupeň, odpoledne vystoupí na 5 až 9 stupňů Celsia.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Teploty stejné jako v sobotu, tedy 5 až 1 po ránu a 5 až 9 stupňů Celsia odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám