Hlavní obsah

Teploty v sobotu ráno klesnou až k minus 7 stupňům, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové varovali, že sobotní ráno bude opět velmi chladné. Teploty mohou i v nížinách klesat až k minus sedmi stupňům, což může mít negativní dopady na vegetaci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Ve studeném vzduchu se bude ze střední Evropy zvolna přesouvat tlaková výše k jihovýchodu. V důsledku celonočního vyjasnění a bezvětrného počasí budou teploty ve dvou metrech v noci na zítra a zítra ráno klesat na 4 stupně až 0, přičemž přízemní teploty na četných místech poklesnou pod nulu a k ránu se místy budou pohybovat mezi -2 až -7 stupňů,” upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Na rozdíl od pátku, kdy bylo velmi chladné ráno zejména na jihozápadě republiky a na Vysočině, budou hrozit nízké teploty na celém území.

Pěstitelé by měli zvážit přikrytí zeleniny a nízkých rostlin netkanou textilií.

Na šumavské Jezerní slati meteorologové naměřili v pátek ráno minus 8,7 stupně. Na Rokytské slati bylo minus 7,9 stupně. Přízemní teploty byly v pátek ráno pod bodem mrazu na většině území.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Přízemní teploty v pátek ráno

Reklama

Výběr článků

Načítám